Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumitru Diacov, despre „Love Story-ul” dintre PSRM și ACUM

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Schimb de declarații „de dragoste” la ședința Parlamentului în care este dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Maia Sandu și Dumitru Diacov s-au întrecut în replici.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. După ce premierul Maia Sandu a „tunat și a fulgerat” de la tribuna Parlamentului, atmosfera s-a mai destins după întrebarea pe care i-a pus-o liderul fracțiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov. Cei doi au avut un schimb de replici „de dragoste”.

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Ce Guvern vom avea dacă deputații vor demite Executivul condus de Maia Sandu

Democratul a declarat că, în acest moment, fracțiunea pe care o conduce trăiește un „sentiment foarte confuz” indus de lipsa discuțiilor între cei de la ACUM cu democrații. În context, Diacov a întrebat-o pe premierul Maia Sandu cum vede activitatea Guvernului după această zi.

„Odată cu depunerea moțiunii de cenzură ați fixat „decesul” coaliției sau sfârșitul iubirii între partidele politice. Dacă s-a încheiat o dragoste, trebuie să înceapă alta. Sunteți în stare să vă îndrăgostiți de altcineva ca să conduceți acest Guvern”, a întrebat Dumitru Diacov.

Ca răspuns, Maia Sandu a declarat că Executivul are o singură dragoste, cea față de popor.

„Dacă împărtășiți dragostea pentru popor, atunci veți lua o decizie în favoarea justiției”, a spus Maia Sandu de la Tribuna Parlamentului.

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu de la tribuna Parlamentului: Dragi aleși ai poporului, de ce mințiți oamenii?

Dumitru Diacov nu a ezita să facă glume pe seama coaliției de guvernare, comparând-o cu un Love Story, care acum se sfârșește, iar problema procurorului era doar un „pretext pentru acest conflict”.

„Am impresia că Legea Procuraturii este doar un pretext pentru acest conflict și acest Love Story care a început acum câteva luni, iată că ia sfârșit. Din punctul meu de vedere, problema procurorului general era foarte simplu de rezolvat dacă partenerii de coaliție se așezau la masă și găseau un compromis”, a mai spus liderul fracțiunii Partidului Democrat.

Secret sau deschis: Cum vor vota deputații moțiunea de cenzură contra Guvernului Sandu>>>

În replică, prim-ministrul a spus că acest Love Story, așa cum îl numește Diacov, a fost singura modalitate prin care a putut „scăpa țara de o urgie”.

„De acum încolo lucrurile se pot întâmpla bine dacă toată lumea își dorește o justiție independentă, nu una răzbunătoare când un partid politic o folosește împotriva altui partid. Noi nu vrem să ne punem procurori care să ne protejeze politic sau averea, noi avem cele mai bune intenții și respectăm legea”, a reiterat Maia Sandu.

Totodată, Diacov a precizat că democrații nu au nici o pretenție privind candidatul la șefia Procuraturii.

Fluxul de știri
0