Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu de la tribuna Parlamentului: Dragi aleși ai poporului, de ce mințiți oamenii?

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a vorbit de la tribuna Parlamentului. Aceasta a făcut o retrospectivă a reușitelor Guvernului pe care îl reprezintă.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Ședința Parlamentului a început. Pe ordinea de zi este inclus doar un singur subiect. Este vorba de moțiunea de cenzură depusă de socialiști împotriva Guvernului Sandu. În debutul ședinței, la tribuna Parlamentului a fost invitat premierul Maia Sandu pentru a face o retrospectivă a activității Guvernului, de la învestire și până în prezent. Maia Sandu a ținut să-și înceapă discursul cu un mesaj către deputați. 

”Socialiștii și-au construit moțiunea pe declarații false. Aruncă toate pietrele în Guvern. De ce mințiți oamenii? Unde vedeți înrăutățirea situației economice și sociale? Pentru oamenii cinstiți am gândit un buget al solidarității. Cetățenii nu s-au așteptat la miracole în cinci luni. Ei înțeleg și apreciază un Guvern responsabil. După luni de muncă dezinteresată, încep să se vadă rezultatele”, a precizat Maia Sandu. 

Maia Sandu a mai precizat că unii deputați au sperat că Guvernul condus de ea va eșua și că îi sperie curățenia care a început să o facă în mai multe sfere de activitate. 

”Vă sperie asta. Ați fi vrut un Guvern docil. Ați sperat că Guvernul nu va reuși. Știind ce problemele grave am moștenit. Vă sperie un Guvern care acționează în favoarea oamenilor. Știți de ce acest Guvern are rezultate reale? A muncit din prima zi. Nu am pierdut timpul cu jocuri de culise și șmecherii”, a mai adăugat premierul Maia Sandu. 

Oficialul a mai declarată că Guvernul pe care îi reprezintă are credibilitate în fața finanțatorilor străini, iar asistența financiară nu întârzie să apară.

”Am adus în țară asistență financiară în valoare de doua miliarde de lei în 5 luni”, a adăugat Maia Sandu de la tribuna Parlamentului.

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința Parlamentului RM
Maia Sandu de la tribuna Parlamentului: Dragi aleși ai poporului, de ce mințiți oamenii? - Sputnik Moldova
Ședința Parlamentului RM

Guvernul Maia Sandu a fost învestit în funcție în data de 8 iunie 2019. În această zi, la mai bine de trei luni de la alegerile parlamentare din 24 februarie, a fost anunțată crearea coaliției PSRM – ACUM, cu 61 de deputați: 35 – de la PSRM și 26 din partea Blocului Politic ACUM. Componentele coaliției au semnat atunci un acord de colaborare, reînnoit în data de 16 septembrie 2019. PSRM și ACUM s-au înțeles asupra unui pachet de legi, pe care l-au numit ”pachet de deoligarhizare” a țării. Din acest pachet făcea partea și numirea unui nou Procuror General.

Fluxul de știri
0