Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru viitorii angajați: Greșelile pe care trebuie să le eviți într-un CV

© Photo : Facebook / Moraru DianaMoraru Diana
Moraru Diana - Sputnik Moldova
Abonare
CV-ul spune multe lucruri despre tine și personalitatea ta. Dacă nu folosești limbajul corespunzător în CV, atunci nu ai cum să fii selectat pentru locul de muncă pe care ți-l dorești, spune Diana Moraru.
Important pentru viitorii angajați: Greșelile pe care trebuie să le eviți într-un CV

Diana Moraru - moldoveanca stabilită de mai bine de zece ani în Londra și fondatoarea Internațional Coaching Solutions din Marea Britanie, afirmă că CV-ul este de fapt este cartea de vizită a unei persoane. De formularea și conținutul CV-ului depinde dacă vei fi acceptat sau nu la locul de muncă pe care ți-l dorești.

Moraru Diana - Sputnik Moldova
E gratuit! Training pentru cei ce vor să-și dezvolte abilitățile și să crească profesional

Potrivit Dianei Moraru, în Republica Moldova adesea se folosește modelul de CV standardizat – Europass. De fapt, acest model, în mare parte, nu mai este utilizat în statele europene. Totodată, moldovenii nu acordă mare atenție abilităților și competențelor pe care le au. Adesea acestea sunt copiate de pe Internet și nu au nici o relevanță în raport cu locul de muncă pentru care fac solicitarea.

"Am observat că foarte mulți pun abilitățile și competențele la sfârșitul CV-ului, ceea ce trebuie să fie la început. Desigur după partea de experiențe și educație. Toate acestea trebuie să fie în concordanță cu postul de muncă pentru care aplicați. Adesea candidații copiază CV-ul de pe Internet și indică doar două abilități sau competențe, care de fapt nu sunt în concordanță cu responsabilitățile pe care le-au avut la locul de muncă anterior, dar nici cu cele pe care trebuie să le aibă pentru viitorul job", a subliniat ea.

De asemenea, Diana Moraru spune că partea de hobby sau interese, nu mai reprezintă o cerință pentru CV.

"De fapt, depinde de locul de muncă la care aplici. Spre exemplu, dacă te angajezi în calitate de fotograf într-o companie, atunci este binevenit să indici interesele. Dacă, de exemplu, cauți un serviciu în domeniul jurisprudenței, atunci nu consider că sunt relevante aceste hobby și interese", a menționat ea.

Diana Moraru a precizat că o atenție deosebită trebuie acordată experienței pe care o are persoana. Chiar dacă ați avut o perioadă inactivă de muncă (concediu de maternitate) acest lucru tot trebuie precizat în CV.

"Dacă nu aveți experiență de muncă atunci puteți să indicați experiența de voluntariat, care este una foarte importantă, chiar dacă uneori se pare că aceasta nu este apreciată în Moldova", a conchis Moraru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0