Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Democrații, despre moțiunea de cenzură: Să vedem cum va răspunde premierul la întrebări

© Sputnik / Miroslav RotariВладимир Чеботарь
Владимир Чеботарь - Sputnik Moldova
Abonare
Vor susține sau nu democrații moțiunea de cenzură: ”Să vedem cum se va prezenta doamna premier în Parlament”.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Cei 30 de deputați din fracțiunea Partidului Democrat din Parlament încă nu știu dacă vor susține sau nu moțiunea de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului Maia Sandu. Democrații urmează să ia o decizie înainte de ședința plenară la care se va dezbate moțiunea sau chiar în timpul acestei ședințe. Anunțul a fost făcut de deputatul PDM Sergiu Sârbu după ședința comisiei juridice, numiri și imunități la care s-a dat aviz apozitiv asupra textului moțiunii.

Заседание парламента 10 июня - Sputnik Moldova
Politică
Biroul Permanent decide când se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

”Cum vom vota încă nu s-a decis. În această seară sau mâine dimineață fracțiunea va decide cum va acționa în plenul Parlamentului: dacă va susține sau nu această moțiune”, a declarat democratul.

Sergiu Sârbu a precizat că Partidul Democrat nu a susținut nici prima, nici a doua modificare la Legea Procuraturii adoptate de coaliția PSRM-ACUM.   

”Și prima, și a doua modificare în Legea Procuraturii contravine Constituției”, a declarat Sârbu.

Deputatul susține că votul democraților asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu înaintată de PSRM va depinde ”de mai mulți factori”.

”Politic, dacă vom susține sau nu moțiunea depinde de mai mulți factori. Vom decide în fracțiune. Să vedem cum se va prezenta doamna premier în Parlament, cum va răspunde la întrebări și poate că vom decide chiar în ziua examinării moțiunii în Parlament”, a declarat deputatul PDM.  

Pentru ca moțiunea să treacă este nevoie de cel puțin 51 de voturi. Autorii moțiunii, care sunt parteneri de coaliție cu cei de la PAS și PPDA, au 36 de mandate. Fracțiunile PAS și PPDA au în total 26 de deputați.

Pasul pe care-l va face Dodon înainte de votul asupra moțiunii de cenzură în Parlament>>>

Fracțiunea Partidului Șor, cu șase voturi active din șapte în Legislativ, a declarat că urmează să ia o decizie în cadrul fracțiunii. Și cei doi deputați neafiliați: Alexandr Oleinic și Ion Groza, la fel, nu s-au pronunțat asupra votului pe care-l vor da în plen atunci când se va discuta moțiunea de cenzură.

Fluxul de știri
0