Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova nu vor mai fi autovehicule de epocă

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня Победы в Кишиневе
Празднование Дня Победы в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Autovehiculele de epocă vor fi redenumite. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie votat de Parlament. Legea va intra în vigoare din 1 ianuarie 2020.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Autovehiculele de epocă vor fi redenumite în autovehicule de colecție de interes istoric sau etnografic. Un proiect de lege în acest sens care prevede modificarea unor acte normative a fost avizat de Guvern și urmează să fie aprobat de Parlament.  

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Permisul de conducere va fi obținut mai greu: Autoritățile propun schimbări radicale

Ministerul Finanțelor, care este autorul inițiativei, susține că autovehiculele de colecție de interes istoric sau etnografic sunt mijloacele de transport auto de orice model sau tip a cărui producție a încetat, cu o vârsta mai mare de 30 de ani ce se găsesc în starea lor originală, fără să suferit modificări substanțiale ale șasiului, caroseriei, sistemului de direcție, de frânare, de transmisie sau de suspensie, ale motorului, aripilor etc., care au participat la un eveniment istoric sau competiții și reprezintă o valoare culturală a timpurilor trecute, confirmat de instituția de stat competentă.

Astfel, prin acest proiect s e introduc noi poziții tarifare pentru autoturismele hibrid. Cota accizei va rămâne aceiași. Potrivit autorilor proiectului, acest document va permite codificarea și descrierii mărfii aferente operațiunilor de import-export similare celei prevăzute în Legea-cadru.

Dacă va fi votată de Parlament, legea va intra în vigoare din 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0