Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Permisul de conducere va fi obținut mai greu: Autoritățile propun schimbări radicale

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Premieră în Moldova. Șoferii începători ar putea trece printr-o perioadă de probă, iar în funcție de rezultate se va decide dacă le este lăsat permisul sau vor fi întorși la Școala Auto.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) pregătește un proiect de document care va revoluționa procedura de eliberare a permiselor de conducere pentru viitorii șoferi. Instituția propune ca șoferii care tocmai și-au primit permisul de conducere să treacă printr-o perioadă de probă de un an și să fie asistați timp de un an de la eliberarea permisului în timp ce șofează de o persoană cu experiență.

Responsabilii de la ASP elaborează acest proiect în baza unui studiu pe care l-au efectuat pe parcursul unei perioade de timp. Proiectul va fi propus spre avizare în Guvern, după care va fi transmis în Parlament.

Автовоз - Sputnik Moldova
Societate
Permis de conducere fără Școală Auto: Cine sunt fericiții

Perioada de probă pentru șoferii începători va fi de un an sau doi. În acest răstimp, acești conducători auto vor fi monitorizați în trafic, iar în funcție de rezultate se va decide ori prelungirea perioadei de probă, ori anularea permisului și repunerea în statul de elev la școala auto.

Totodată, se propune ca persoana care va susține examenul auto să fie asistată în primul an de șofat de un conducător auto cu experiență.

Unele persoane nu vor fi admise la examenul auto

Unele persoane nu vor fi admise la examenul pentru a obține permisul auto dacă nu vor respecta anumite reguli. Guvernul a elaborat un proiect de modificare a Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Potrivit amendamentelor propuse, nu se admite la examen sau nu se documentează cu permis de conducere solicitantul a cărui dosar de examinare este incomplet, conține documente care nu sunt autentice.

De asemenea, nu vor fi admise la examenul la șoferie și persoanele pe numele cărora se constată înregistrate unele restricţii în acest sens. Aceste cazuri vor fi depistate la verificarea solicitantului prin intermediul evidenţelor respective  ale Instituţiei Publice „Agenţia Servicii Publice” privind evidenţa restricţiilor la documentarea cu permis de conducere, precum şi ale Ministerului Afacerilor Interne privind evidenţa restricţiilor aplicate asupra dreptului de a conduce vehicule.

Fluxul de știri
0