Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu: Sunt gata să ies în stradă pentru a lupta pentru o justiție adevărată

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a anunțat în această dimineață în cadrul unui briefing că lupta cu corupția în Moldova încă nu a luat sfârșit, iar reforma în sistemul de drept trebuie dusă până la capăt. Șeful Guvernului a avut câte un mesaj și pentru Andrei Năstase și Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Premierul Maia Sandu a anunțat în cadrul unui briefing, susținut în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie, că lupta cu corupția nu a luat sfârșit în Moldova, iar dacă va fi nevoie, va ieși în stradă să lupte pentru o justiție adevărată.

Premierul le-a mulțumit tuturor cetățenilor care au ieșit la vot în cadrul turului doi al alegerilor locale care au avut loc duminica trecută în 384 de localități din țară, inclusiv în municipiul Chișinău. Sandu a declarat că Guvernul va respecta alegerea făcută de cetățeni în cadrul acestui scrutin.

Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri în Chişinău, rezultate preliminare (100%): Ion Ceban învinge detaşat

Sandu i-a adus mulțumiri lui Andrei Năstase, candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, pentru munca depusă și a anunțat că îl așteaptă la Guvern în funcția de ministru de Interne.

Premierul i-a adresat un mesaj și primarului ales al Capitalei, Ion Ceban. Șeful Guvernului și-a exprimat speranța că acesta nu va uita de promisiunile făcute electoratului în campanie.

”Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției”, a spus premierul.  

Sandu a anunțat că va lupta în continuare pentru o veritabilă reformă în sistemul de drept în Guvern sau dacă va fi nevoie - și în stradă.

”Noi vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt gata să lupt din Guvern sau din stradă alături de cetățeni”, a declarat șeful Executivului de la Chișinău.

Premierul a mai declarat că cea mai mare victorie în alegerile care tocmai s-au încheiat în Republica Moldova este că exercițiul electoral a fost liber.

”Guvernul va lucra cu toți primarii și consiliile locale alese”, a declarat premierul Maia Sandu.

Igor Dodon: trebuie oprite experimentele care se fac în unele ministere

Declarațiile premierului survin la câteva ore după ce președintele țării, Igor Dodon, a anunțat într-o postare pe pagina sa de socializare că Guvernul nu-și îndeplinește așa cum trebuie misiunea. Potrivit șefului statului, ”este nevoie de o intervenție hotărâtă pentru a-l pune pe calea cea bună, cea care duce spre rezolvarea problemelor cetățenilor”.

Președintele a declarat că în zilele apropiate va începe ”discuțiile necesare pentru ca cetățenii sa fie mai siguri într-un Guvern care sa lucreze pentru ei”.

”Să fie încetate experimentele pe care unele persoane le fac prin ministere și să vină oameni competenți în funcții, care sa se apuce de lucru”, a declarat Dodon.

Președintele a făcut un apel către politicienii din majoritatea parlamentară să depășească rapid emoțiile electorale după alegerile locale generale și să se așeze la masa de discuții pentru a găsi cea mai bună cale de a eficientiza activitatea guvernării.

Игорь Додон, Майя Санду, Зинаида Гречаный - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre coaliția PSRM-ACUM: Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare

”Fără emoții, fără orgolii, fără frustrări, fără interese politice. Doar cu dorința de a face bine cetățenilor. Ca președinte al țării voi sprijini doar o astfel de abordare a coaliției majoritare și în perioada următoare mă voi implica activ în acest proces de apropiere a Guvernului de cetățeni și rezolvarea problemelor pe care le au”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a anunțat că va purta discuții cu reprezentanții tuturor partide din coaliția majoritară PSRM – ACUM.  

Fluxul de știri
0