Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, despre coaliția PSRM-ACUM: Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare

© Photo : presedinte.mdИгорь Додон, Майя Санду, Зинаида Гречаный
Игорь Додон, Майя Санду, Зинаида Гречаный - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării a vorbit astăzi despre două scenarii pentru alianța PSRM-ACUM. Șeful statului a declarat că lucrurile ar putea lua o cu totul altă întorsătură chiar după alegerile care au loc astăzi În Moldova.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, afirmă că alianța dintre PSRM și Blocul Politic ACUM, care a fost creată pe 8 iunie 2019, s-ar putea destrăma. Șeful statului a declarat duminică, 3 noiembrie, după ce și-a exercitat dreptul la vot în cadrul turului doi al alegerilor locale generale, că lucrurile s-ar putea schimba în sânul coaliției chiar după scrutinul de astăzi.

Игорь Додин с супругой Галиной на выборах примара в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Președintele țării și-a dat votul pentru primarul municipiului Chișinău

Potrivit președintelui, motivul care ar putea scinda coaliția PSRM - ACUM ar fi declarațiile făcute în această campanie electorală de partenerii de coaliție.

 ”Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare, pentru că s-au trecut niște limite în această campanie electorală din partea unor parteneri”, a declarat Dodon.

Președintele afirmă că în situația creată există două scenarii în ceea ce privește viitorul majorității parlamentare.

”Scenarii sunt două: sau va fi coaliție sau nu va fi coaliție”, a spus președintele.

În același timp, Igor Dodon a precizat că își dorește ca majoritatea parlamentară PSRM-ACUM să își continue activitatea.

Șeful statului a evitat să ofere mai multe detalii, susținând că nu vrea să influențeze votul care urmează să fie dat astăzi de cetățeni în cadrul turului doi al alegerilor locale generale.

 ”Dacă doriți comentarii mai detaliate care să nu influențeze votul de astăzi, după ora 21:00 voi fi disponibil”, a declarat președintele.

Exclusiv: PSRM și ACUM semnează un nou acord de colaborare>>>

Premierul Maia Sandu, de asemenea, a comentat situația din coaliție după votul pe care l-a dat astăzi. Șeful Guvernului susține că este gata să discute situația creată, mai ales că în săptămâna care vine, în Parlament, va fi supusă votului moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

”Vom răspunde la toate întrebările. Suntem absolut gata să discutăm cu argumentele pe față și în mod transparent”, a declarat Sandu.

Coaliția PSRM-ACUM a fost creată în data de 8 iunie 2019 după o criză politică de trei luni, generată de lipsa unui consens în ceea ce privește o majoritate parlamentară după alegerile din 24 februarie 2019. În urma înțelegerilor, s-a stabilit că funcția de președinte al Legislativului revine socialistei Zinaida Greceanîi, iar Guvernul va fi condus de liderul PAS, Maia Sandu. Timp de cinci luni, coaliția de guvernare a reușit să modifice mai multe legi care prevăd numirea în funcție a mai multor demnitari, inclusiv a Procurorului General al țării, un pachet de legi pe care guvernarea îl numește pachet de ”dezoligarhizare„ a țării. 

Fluxul de știri
0