Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăuienii speră să fie auziți: Ce-și doresc părinții pentru copiii lor

© Sputnik / Rodion ProcaAla Revenco
Ala Revenco - Sputnik Moldova
Abonare
Problemele din domeniul educației preșcolare: Părinții sunt îngrijorați de situația alarmantă creată în instituțiile din Chișinău.
Chișinăuienii speră să fie auziți: Ce-și doresc părinții pentru copiii lor

Cofondatoarea Asociației "Părinți Solidari", Ala Revenco și-a exprimat speranța că primarul ales al Capitalei va soluționa cele mai stringente probleme din domeniul educației preșcolare.

Potrivit spuselor sale, cele mai importante probleme ce necesită implicarea cât mai promptă a autorităților sunt asigurarea școlilor și grădinițelor cu hrană calitativă și produse igienice necesare, precum și stoparea colectării de taxe ilegale.

"În condițiile în care nu se asigură elementar produse igienice și hrană calitativă se încep colectările de bani sub diferite pretexte. Autoritățile ar trebui să blocheze orice încercare de acțiuni ilegale de colectare de fonduri", a subliniat activistul civic.
Ion Pruteanu  - Sputnik Moldova
CNA atenționează: această practică nu va fi tolerată în școli

Anterior, Ala Revenco a declarat pentru Sputnik că toate problemele domeniului educației preșcolare pornesc de la proasta gestionare a resurselor financiare și nu de la lipsa banilor, așa cum se insinuează. Respectiv, atât timp cât propriile interese ale unor funcționari vor prevala în fața scopului comun, ordine în domeniu dat nu se va face.

"Avem nevoie de un plan de investiții de durată în instituțiilor preșcolare. La moment, nimeni nu urmărește cât de bine sunt asigurate instituțiile cu cele necesare. Avem o distribuție inegală a resurselor financiare, avem instituții preșcolare foarte bine finanțare și instituții financiare foarte prost finanțate. Respectiv, unele înfloresc, iar altele rămân în delăsare. Avem nevoie de o gestionare foarte bună a resurselor financiare ale municipiului. Începând cu planificarea bugetului și terminând cu încheierea fiecărei achiziții. Doar atunci când banii municipiului vor fi gestionați corect vom avea și drumuri bune, și grădinițe frumoase, și școli asigurate cu cele necesare", a conchis Revenco.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0