Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA atenționează: această practică nu va fi tolerată în școli

© Sputnik / Miroslav RotariIon Pruteanu
Ion Pruteanu  - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Pruteanu, șeful Direcției Educație Anticorupție a CNA, a explicat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, în ce condiții profesorii pot face meditații cu elevii.
CNA atenționează: această practică nu va fi tolerată în școli

Potrivit legii, profesorii nu au dreptul să ofere meditații propriilor elevi.

”Profesorul care predă disciplina în clasă și interacționează direct cu elevul nu are voie să facă ore suplimentare. Părintele trebuie să solicite serviciile altui cadru didactic”, a precizat Ion Pruteanu.

De asemenea, în timpul meditațiilor profesorii trebuie să predea material suplimentar la temele din manuale.

 ”Important să se înțeleagă faptul că orele suplimentare nu sunt pentru a parcurge programul școlar, dar pentru a învăța suplimentar în afara programului.  Noi suntem sesizați că unii profesori nu respectă această cerință și condiționează participarea elevilor la meditații”, a relatat Ion Pruteanu.

O altă condiție pentru desfășurarea meditațiilor de către profesori este deținerea patentei de întreprinzător.

”Meditațiile în școli sunt permise în baza patentei de întreprinzător. Trebuie să existe un parteneriat între instituție și profesor care să prevadă achitarea cheltuielilor care vizează arenda sălii, consumul de energie electrică, a precizat Ion Pruteanu.

126 de abateri din domeniul educației au fost reclamate la CNA, pe parcursul anului trecut.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Fluxul de știri
0