Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul de la Cricova: De trei decenii își dedică viața cetățenilor

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Guțan
Valentin Guțan - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul orașului Cricova, Valentin Guțan este unul dintre cei mai longevivi primari din Republica Moldova. El activează în fruntea administrației publice locale încă din anul 1987. În data de 27 octombrie curent, a fost ales primar pentru al nouălea mandat consecutiv.
Primarul de la Cricova: De trei decenii își dedică viața cetățenilor

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, primarul orașului Cricova, Valentin Guțan, a povestit cum a reușit să reziste 32 de ani la cârma Primăriei și ce calități l-au ajutat să câștige încrederea oamenilor, trei decenii la rând.

"Am fost profesor de istorie. La 28 de ani am venit la cârma primăriei. În acea perioadă erau multe probleme în Cricova. Populația nu era asigurată cu apă, nu era gaz, telefoane, energie termică, de drumuri nici nu vorbesc. Nu erau condiții pentru familiile nou formate, migrația era la un nivel foarte înalt. Încetul cu încetul, am început să contribui la rezolvarea problemelor din teritoriu și mă simt împlinit când văd rodul muncii", a declarant primarul.
CEC - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale 2019: Profilul candidaților la funcția de primar în turul II
Întrebat cum a câștigat în toți acești acești ani încrederea atâtor generații la rând, primarul a răspuns ferm: întotdeauna am încercat să-mi respect promisiunile.

"M-am străduit mereu să mă țin de cuvânt, iar dacă ceva eșua, nu mi-a fost frică să vin în fața cetățenilor. Am participat activ la diverse discuții cu localnicii pentru a soluționa problemele orașului. Fiecare mandat a fost un examen pentru mine. Încrederea oamenilor mă mobilizează și mă stimulează să depun o muncă asiduă în activitatea mea. Consider că rezultatele vorbesc de la sine", a conchis Guțan.

Ce obiective își propune să realizeze primarul în cel de-al nouălea mandat aflați din interviul audio atașat.

© Sputnik / MoldovaSuccese răsunătoare și eșecuri zdrobitoare ale candidaților
Primarul de la Cricova: De trei decenii își dedică viața cetățenilor - Sputnik Moldova
Succese răsunătoare și eșecuri zdrobitoare ale candidaților
Fluxul de știri
0