Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri locale 2019: Profilul candidaților la funcția de primar în turul II

© Sputnik / Miroslav RotariCEC
CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, 3 noiembrie în Republica Moldova va avea loc turul II al alegerilor locale generale. Comisia Electorală Centrală a realizat profilul candidaților rămași în cursă.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Cel mai tânăr candidat la funcția de primar, care a intrat în turul II al alegerilor locale generale are 25 de ani și este bărbat, iar cel mai în vârstă are peste 70 de ani.

Alegeri 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri locale 2019: Paritate de voturi în primul tur de scrutin - Cine merge în turul doi

Informația a fost prezentată de Comisia Electorală Centrală într-un comunicat privind profilul candidaților. Astfel, din cei 768 de candidați, 589, adică aproape 77% sunt bărbați și doar 179 (23,31 %) sunt femei.

Totodată, autoritatea electorală anunță că în cursa electorală pentru turul al doilea de scrutin este și un candidat cu vârsta de 25 de ani. Alți 182 de candidați a vârstă cuprinsă între 26-40 de ani, 329 de candidați între 41-55 de ani. Trecuți de 56 de ani sunt înscriși 254 de candidați, iar doi au trecut de vârsta de 70 de ani.

Din totalul candidaților care merg în al II-lea tur de scrutin 85 sunt independenți, iar 683 figurează pe listele formațiunilor politice. Astfel, cei mai mulți, 180, sunt de pe listele Partidului Socialiștilor, 175 sunt de la democrați, iar din partea blocului „ACUM” candidează 167 de peroane. Partidul Liberal Democrat are 45 de candidați, Partidul Politic „Șor” – 38, Partidul politic „Partidul Nostru” – 20, iar Partidul Comuniștilor – 16.

Выборы 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Precizare de la CEC: Cum vor vota primarul din Chișinău locuitorii sectorului Botanica

Partidul Politic „UNIUNEA SALVAȚI BASARABIA” are 10 candidați la funcția de primar, iar restul partidelor au înscrise în liste, mai puțin de zece persoane care luptă pentru funcția de primar.  

Amintim că duminică, 3 noiembrie, în Republica Moldova, va avea loc turul doi pentru alegerile locale generale, în cadrul căruia ar urma să fie suplinite 384 de mandate de primar.

Fluxul de știri
0