Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi și-a exercitat dreptul la vot: Pentru ce a votat spicherul Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Greceanîi și-a exercitat dreptul la vot - Președintele Parlamentului a precizat ce fel de persoană ar trebui să ajungă la cârma Capitalei.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și-a exercitat în dreptul la vot.

Майя Санду на выборах примара в Кишинев - Sputnik Moldova
Politică
Sandu: Am votat pentru un primar curajos și onest

„Am votat pentru un primar care va face ordine în Primărie și în municipiul Chișinău. Îi îndemn pe toți să vină astăzi să își exprime votul, să voteze un gospodar pentru Capitală”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Greceanîi a menționat că a votat pentru un primar ce nu va pleca peste un an în altă funcție.

„Am votat pentru un primar ce-și va exercita mandatul întreg, toți cei patru ani, și nu doar un an, ca mai apoi să plece în altă funcție. Am votat pentru un primar care să facă ordine în Chișinău”, a mai declarat Președintele Parlamentului.

Amintim că cetățenii țării noastre vor decide astăzi cine va ocupa fotoliile de primari în mai multe localități din țară, în turului doi al alegerilor locale generale. Marea întrebare este cine va fi noul primar al Capitalei.

Secțiile de votare s-au deschisa la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, alegătorul trebuie să prezinte la secția de votare, înainte de a primi buletinul de vot, buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.

Бумажник - Sputnik Moldova
Politică
Ce salariu va primi noul primar al Chișinăului: Precizarea oficială oferită pentru Sputnik

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 3 noiembrie 2019, desfășurarea turului doi de scrutin pentru alegerea primarilor în 383 de localități. În lupta ”unu la unu” se vor confrunta 175 de reprezentanți ai PSRM, 173 - ai PDM, 167 - ai Blocului ACUM, 44 - ai PLDM, 38 - ai Partidului ”Șor”, 20 - ai ”Partidului Nostru”, 16 - ai PCRM și 84 de candidați independenți.

În urma scrutinului din 20 0ctombrie 2019, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei au acces candidatul socialiștilor Ion Ceban și cel al Blocului ACUM (DA și PAS) Andrei Năstase. Amintim că Ceban a acumulat în primul tur 40,19% din voturi, iar pentru Năstase au votat 31,08% dintre alegători.

Fluxul de știri
0