Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sandu: Am votat pentru un primar curajos și onest

© Sputnik / Miroslav RotariМайя Санду на выборах примара в Кишинев
Майя Санду на выборах примара в Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului a venit singură la secția de votare și fără paza de corp. Sandu a declarat că își dorește ca viitorul primar să rezolve problemele Capitalei și să acționeze doar în beneficiul chișinăuienilor.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Premierul Maia Sandu a declarat, după ce și-a exercitat dreptul la vot în cadrul turului doi al alegerilor locale din municipiul Chișinău, că a votat astăzi pentru un primar curajos și onest.

Șeful Guvernului a venit singură la secția de votare și fără paza de corp. Sandu a declarat că își dorește ca viitorul primar să rezolve problemele Capitalei și să acționeze doar în beneficiul chișinăuienilor.

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Societate
Primele rezultate preliminare ale alegerilor de astăzi: CEC anunță când va da informații

Potrivit premierului, de viitorul primar depinde în mare parte cum va fi eradicat fenomenul corupției din Primăria Chișinău.

”Probleme în Chișinău sunt multe. Sper că vom putea continua efortul de curățare și la nivel central, și local de oameni corupți”, a declarat Sandu.

Șeful Guvernului spune că în fruntea Primăriei Chișinău trebuie să vină un om onest și curajos.  

”Îmi doresc oameni onești în funcția de primar și curajoși care să spargă schemele de corupție și care pot să rezolve problemele cetățenilor transparent și responsabil pentru fiecare bănuț din bugetul public”, a spus premierul.

Sandu a precizat că este importantă și atragerea investiților serioase în drumuri, parcări, în proiecte care să facă orașul mai frumos.

Duminică, 3 noiembrie 2019, în 384 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor. Pentru suplinirea celor 384 de mandate de primar candidează 768 de persoane. 589 dintre candidați sunt bărbați și 179 sunt femei. Cel mai tânăr dintre candidați are 25 de ani, iar cei mai în vârstă au câte 72 și, respectiv, 74 de ani. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00. Primele rezultate preliminare ale scrutinului de astăzi vor fi oferite de CEC aproape de ora 22:00.

Fluxul de știri
0