Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce salariu va primi noul primar al Chișinăului: Precizarea oficială oferită pentru Sputnik

CC0 / Pixabay / stevepb / Бумажник
Бумажник - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primarul Chișinăului va avea un salariu lunar net ce echivalează cu aproximativ 800 de dolari sau 700 de euro. Puțini oameni ar fi dispuși să accepte o asemenea remunerare în schimbul unui noian de griji și responsabilități.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Salariul lunar brut prevăzut pentru funcția de primar general al Chișinăului constituie aproximativ 18 mii de lei.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Ce salariu are Maia Sandu, „cel mai sărac premier” al Republicii Moldova

Din această sumă, după reținerea impozitelor și plăților sociale, primarul Capitalei va rămâne cu un salariu lunar net de 14 mii 224 de lei, a precizat pentru Sputnik șeful adjunct al Direcţiei management financiar a Primăriei Chișinău, Ana Slivca.

Suma de 14.224 de lei echivalează zilele acestea cu aproximativ 811 dolari americani sau cu aproximativ 730 de euro.

Salariul lunar net al primarului Chișinăului va fi cu aproape 1.300 de lei mai mic decât salariul premierului Maia Sandu.

Prim-ministrul a precizat anterior, într-o emisiune televizată, că are un salariu lunar brut de 19.500 de lei, iar salariul net, care i-a fost transferat pe card, este de 15 mii și 500 de lei.
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Societate
Câți moldoveni câștigă lunar peste 30 000 de lei: Planul guvernării în privința salariilor

Mărimea salariilor persoanelor  cu  funcţii  de  demnitate publică, funcţionarilor publici etc. este reglementată prin Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar (nr. 270 din 23.11.2018).

Notăm că există numeroase funcții în instituțiile de stat pentru care sunt prevăzute salarii lunare de câteva ori mai mari decât cel al primarului Capitalei, al premierului, șefului statului, deputaților și miniștrilor.

Duminică, 3 noiembrie, în cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al Chișinăului, se confruntă candidatul socialiștilor, Ion Ceban, și Andrei Năstase, liderul „Platformei Demnitate și Adevăr”/Blocul ACUM.

Fluxul de știri
0