Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele CEC, un ultim apel către candidații electorali

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Abonare
Legislația electorală prevede că acțiunile de agitaţie electorală sunt strict interzise în ziua alegerilor.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a îndemnat candidații electorali să se nu desfășoare pe parcursul zilei de astăzi agitație electorală. Duminică, 3 noiembrie 2019, în 384 de localităţi din Republica Moldova are loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor.

Președintele CEC le-a amintit concurenților electorali dar și reprezentanții acestora să se abțină, pe parcursul zilei de astăzi, de la activități de agitație electorală atât în cadrul întâlnirilor cu cetățenii, cât și în spațiul mediatic și online.

Второй тур местных выборов в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
CEC: La două secții de votare au fost înregistrate incidente la deschidere

Legislația electorală prevede că acțiunile de agitaţie electorală sunt strict interzise în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu se permite desfăşurarea, reflectarea activităţilor, materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 750 la 1500 de lei, aplicată persoanei fizice, şi cu amendă de la 1750 la 2500 de lei, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral.

Președintele CEC a îndemnat alegătorii să dea dovadă de responsabilitate civică și să meargă la urnele de vot pentru ca să-și aleagă primarul.

Potrivit rezultatelor prezentate de CEC, până la ora 08:30 au votat puțin peste 37 de mii de alegători sau 2,34 la sută.   

Fluxul de știri
0