Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC: La două secții de votare au fost înregistrate incidente la deschidere

© Sputnik / Алена МатвееваВторой тур местных выборов в Кишиневе
Второй тур местных выборов в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele CEC: la două secții de votare din Chișinău au fost înregistrate incidente. La o secție de votare din sectorul Ciocana nu era energie electrică din cauza lucrărilor care se efectuau în zonă, iar în una din sectorul Centru nu s-a deschis safeul.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. La ora 07:00 au fost deschise toate secțiile de votare din cele 384 de localități din Republica Moldova unde se desfășoară turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor. Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul unei conferințe de presă.

Как жители Молдовы голосовали на местных выборах в Кишиневе - Sputnik Moldova
Alegeri locale generale în Republica Moldova, turul doi de scrutin: Tot ce trebuie să știi

Cimil a precizat că, totuși, la două secții de votare din Chișinău au fost înregistrate incidente.  La o secție de votare din sectorul Ciocana nu era energie electrică din cauza lucrărilor care se efectuau în zonă, iar în una din sectorul Centru nu s-a deschis safeul.

”Toate aceste problemele au fost remediate, iar la această oră procesul electoral decurge în regim normal”, a declarat președintele CEC. 

Până la ora 08:00, la secțiile de votare s-au prezentat doar 1,48 la sută dintre alegători sau aproape 24 de mii de cetățeni cu drept de vot.

Alegeri locale generale – turul doi

Pentru turul doi al alegerilor locale generale care se desfășoară duminică, 3 noiembrie, în 383 de localităţi din Republica Moldova au fost deschise 1042 de secții de votare. Dintre acestea, 307 au fost deschise în municipiul Chișinău.

Președintele CEC a anunțat că în listele electorale de bază sunt înscriși 1,6 milioane de cetățeni cu drept de vot.

În al doilea tur de scrutin pentru cele 384 de fotolii de primar candidează 768 de persoane. Dintre acestea 589 sunt bărbați și 179 sunt femei. Cel mai tânăr candidat are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 74 de ani.  

Potrivit Codului Electoral, la al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Fluxul de știri
0