Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo în Moldova: Vânt puternic în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă

© Sputnik / Родион ПрокаTimp
Timp - Sputnik Moldova
Abonare
Avertizarea meteorologică va fi valabilă până la miezul nopții pe întreg teritoriul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, cu puțin timp în urmă, o avertizare cod galben de vijelie.

 Туман в Кишиневе - Sputnik Moldova
Vremea schimbă foaia: Prognoză meteo pentru 3 noiembrie

Avertizarea meteorologică va fi valabilă până la miezul nopții, pe întreg teritoriul țării. Potrivit  Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

În condițiile de vijelie sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii; se pot rupe crengi şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi. De asemenea, este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

În această perioadă se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, evitarea folosirii focului deschis.

Fluxul de știri
0