Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Precizare de la CEC: Cum vor vota primarul din Chișinău locuitorii sectorului Botanica

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы 2019
Выборы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Testarea sistemului de identificare a alegătorilor prin intermediul cititoarelor de coduri de bare se va desfășura și la turul doi al alegerilor locale generale.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Proiectul-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor prin intermediul cititoarelor de coduri de bare, inițiat de Comisia Electorală Centrală în ziua alegerilor din 20 octombrie curent, se va desfășura și la turul doi al alegerilor locale generale din această duminică, 3 noiembrie.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Aproape 1,7 milioane de buletine de vot, tipărite pentru turul doi al alegerilor locale

Potrivit CEC, proiectul se va aplica în cadrul acelorași secţii de votare: nr. 1-70 din sectorul Botanica al municipiului Chişinău.

”Acesta și-a demonstrat eficiența prin reducerea timpului necesar la identificarea alegătorului în aplicația „Prezența la vot””, constată CEC.

Responsabili de realizarea operațiunilor necesare vor fi, și de această dată, operatorii Sistemului informaţional automatizat de stat „Alegeri” din secțiile de votare vizate.

La 3 noiembrie, 383 de localități își vor alege primarii, în turul doi

Duminică,  3 noiembrie 2019, în 383 de localităţi din Republica Moldova va avea loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor.

În cadrul alegerilor locale generale de duminică, 20 octombrie 2019, au fost aleși 515 primari.

Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Politică
Cât ne va costa turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor: Ce spune președintele CEC

În cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur. Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 20 octombrie 2019.

Totodată, alegătorii care au depus cerere privind votarea la locul aflării în primul tur de scrutin, își pot exercita dreptul la vot la domiciliu și în turul al doilea, chiar dacă nu au depus repetat cerere în acest sens, cu excepția cazului când au renunțat la acest drept, în aceeași formă în care au făcut solicitarea. Biroul electoral al secției de votare urmează, la adoptarea deciziei de deplasare a urnei mobile, să confirme solicitările care au fost depuse pentru primul tur de scrutin.

Fluxul de știri
0