Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 1 noiembrie, cu farurile aprinse și pe timp de zi pe drumurile din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariStrada Alecu Russo
Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 1 noiembrie − 31 martie, pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcţiune în faruri lumina de întâlnire sau lumina de deplasare pe timp de zi de către conducătorii tuturor vehiculelor.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Din 1 noiembrie, toți șoferii din Moldova vor trebui să includă farurile de fază scurtă la autovehicule și pe timp de zi. Regula intră în vigoare începând cu 1 noiembrie 2019 și va fi valabilă până la 31 martie 2020.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Fără permis de conducere: Unele persoane nu vor fi admise la examenul auto

Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere (RCR), pentru atenţionarea altor participanţi la trafic şi pentru semnalizarea vehiculelor în cazul deplasării pe timp de zi, trebuie pusă în funcţiune în faruri lumina de întâlnire sau lumina de deplasare pe timp de zi de către conducătorii tuturor vehiculelor în perioada 1 noiembrie − 31 martie.

Codul Contravenţional nu prevede nicio amendă pentru încălcarea acestei norme. Totuși, dacă conducătorii auto vor fi observaţi de către inspectorii de patrulare că nu au conectată lumina, vor fi stopaţi şi preîntâmpinați să se conformeze Regulamentului Circulației Rutiere.

Aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi și ceață – fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere.

Fluxul de știri
0