Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studenți străini de la Universitatea de Medicină, traficanți de droguri: Reacția USMF

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Reacția USMF „Nicolae Testemițanu” privind suspectarea unor studenți străini de implicare în trafic de droguri pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Un grup de studenți străini de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, originari din Israel, sunt suspectați de trafic de droguri. Ofițerii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au desfășurat astăzi, 31 octombrie, percheziții la mai multe adrese în cadrul unei anchete privind o schemă de trafic cu droguri. În cadrul acestor percheziții, oamenii legii au deconspirat o grupare care a pus la cale o schemă de trafic cu droguri, din care ar face parte și studenți străini aflați la studii în Republica Moldova.

Кулак - Sputnik Moldova
Societate
Studentele străine care au bătut o femeie riscă să facă pușcărie în Moldova

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” anunță printr-un comunicat de presă că s-a autosesizat pe cazul dat și conlucrează cu organele de anchetă pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstanţelor de comitere a infracţiunilor de către cetățenii străini, studenți ai instituției.

”Operațiunea este în plină desfășurare și Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decât cele relatate de responsabilii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru a asigura secretul anchetei”, anunță responsabilii de la USMF. 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” precizează că condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale. Astfel, dacă vinovăția studenților va fi demonstrată, USMF „Nicolae Testemițanu” anunță că aceștia riscă să fie exmatriculați și să răspundă conform legislației în vigoare pentru acțiunile săvârșite.

Fluxul de știri
0