Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studentele străine care au bătut o femeie riscă să facă pușcărie în Moldova

CC0 / Pixabay / Pavlofox / Кулак
Кулак - Sputnik Moldova
Abonare
Studentele străine care au bătut o femeie în stradă vor fi declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani. Totodată, pe numele acestora a fost deschis un dosar penal pentru huliganism în grup.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Inspectoratul de Poliție Centru din municipiul Chișinău a înaintat un demers către Biroul Migrație și Azil al MAI cu privire la declararea celor patru tinere, cetățene ale Israelului, foste studente la Universitatea de Medicină, indezirabile pe teritoriul țării pentru o perioadă de 5 ani.

În ziua de 23 septembrie, în jurul orei 15:35,  serviciul unic 112 a fost sesizat cu privire la un caz care a avut loc pe str. N. Testimițeanu din Chișinău. O femeie în vârstă de 33 de ani a fost agresată de un grup de fete. Acestea s-au dovedit a fi studente la USMF, cetățene ale Israelului.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
Mamă bătută în Capitală, în fața fiicei minore, de un grup de arăboaice - Video

Polițiștii au înregistrat cazul, astfel fiind inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

De asemenea, în urma măsurilor întreprinse de către angajații Biroului Migrație și Azil, persoanele suspecte s-au dovedit a fi patru tinere cu vârsta cuprinsă între  20 și 22 de ani, originare din Israel, cu permis de ședere în scop de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițeanu”.

Inspectoratul de Poliție Centru a pornit o cauză penală în baza art.287 alin.(2) Cod penal (huliganism în grup) în privința celor patru tinere. Infracțiunea se pedepsește cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Cele patru tinere au fost citate în data de 2 octombrie pentru audieri. Poliția anunță că acestea nu s-au prezentat pentru recunoașterea și audierea în calitate de bănuite.

Polițistul de sector a mers la locul unde acestea închiriază apartamentul, dar nimeni nu a deschis. De asemenea, tinerele nu au răspuns nici la apelurile telefonice ale polițistului de sector.

Potrivit Poliției, tinerele au comis o infracțiune contra securității și ordinii publice.

”Astfel, există motive întemeiate de a considera că acestea au desfășurat și intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol ordinea publică”, susține Poliția.

În aceste condiții, Inspectoratul de Poliție Centru a înaintat un demers către Biroul Migrație și Azil cu privire la declararea celor patru persoane indezirabile pe teritoriul țării pentru o perioadă de 5 ani.

Fluxul de știri
0