Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un grup de judecători a solicitat o întrevedere cu Zinaida Greceanîi: Ce s-a discutat

© Public DomainÎntrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu un grup de judecători
Întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu un grup de judecători - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu un grup de judecători. Întâlnirea a avut loc la solicitarea magistraților.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Un grup de judecători au solicitat o întrevedere cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Răbdarea i-a ajuns la os: Declarația tranșantă a președintelui Igor Dodon

Aceștia și-au exprimat dorința de a discuta cu președintele Legislativului despre situația din sistemul judecătoresc din țară în contextul deciziilor luate la Adunarea Generală a Judecătorilor la ședința extraordinară din septembrie. La întrevedere au participat președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, vicepreședintele fracțiunii DA, Maria Ciobanu, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități Grigore Novac. Propunerile și constatările judecătorilor formulate în cadrul întrevederii vor fi analizate și transmise Ministerului Justiției.

”Noi vrem să avem o reformă durabilă a justiției și vrem ca sistemul să fie curățat, astfel încât societatea să recapete încrederea în justiție și în stat”, a declarat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Judecătorii au reclamat nevoia stringentă de schimbări. Ei au anunțat susținerea și deschiderea pentru reforma justiției care trebuie să ducă la edificarea unei justiții independente și corecte, precum și să readucă oamenilor încrederea în justiție.

”Aceștia au menționat că, reforma nu poate fi făcută cu un Consiliu Superior al Magistraturii compromis”, se menționează într-un comunicat al Parlamentului.

În cadrul acestei discuții s-a decis crearea unui grup parlamentar de comunicare cu reprezentanții puterii judecătorești.

Fluxul de știri
0