Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputați, polițiști și procurori care nu achită amenzile - Iată ce spune Curtea de Conturi

© Sputnik / OsmatescoPetru Rotaru
Petru Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Un raport de audit al Curții de Conturi relevă că în ultimii ani se înregistrează sute de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere comise de către deputați, angajați ai Cancelariei de Stat, Procuraturii Generale, CNA, MAI și Inspectoratului General al Poliției.
Deputații, polițiștii și procurorii nu achită amenzile - Iată ce spune Curtea de Conturi

Membrul Curții de Conturi Petru Rotaru spune că persoanele cu funcție de răspundere care încălcă prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere sunt trecute în rapoartele întocmite de polițiști ca persoane neidentificate.

O bătrână care vinde flori în stradă este verificată de doi polițiști - Sputnik Moldova
Iată cum luptă Poliția cu "marea corupție" sau ce nu au înțeles noii guvernanți – Video

Un raport al Curții de Conturi relevă că în 2018 nu au fost întocmite procese-verbale de contravenție în baza a 57 de rapoarte ale agenților constatatori, emise pentru încălcarea regulilor circulației rutiere de către deputați. Petru Rotaru a declarat în studioul Sputnik Moldova că legislația stabilește o procedură anevoioasă pentru cazurile când un deputat comite încălcări contravenționale.

„Ce ține de deputați, prin statutul lor sunt persoane care beneficiază de imunitate și alte garanții stabilite de legislație. În foarte multe cazuri, agenții constatatori s-au eschivat și nu au inițiat aceste procese-verbale de contravenții pentru că este o procedură specială și anevoioasă”, a precizat Petru Rotaru.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Iată ce face Poliția cu oamenii simpli din Capitală după schimbarea puterii - Video

Membrul Curții de Conturi mai spune că persoanele cu funcție de răspundere care încălcă regulamentului circulaţiei rutiere figurează ca persoane neidentificate, ceea ce este un nonsens în contextul în care aceste instituții sunt publice.

Totodată, angajați ai Cancelariei de Stat figurează în 31 de rapoarte de încălcare a Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Cei de la Secretariatul Parlamentului înregistrează 26 de rapoarte contravenționale, MAI - 17 rapoarte și IGP - 52 de rapoarte.

Fluxul de știri
0