Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Buletine de identitate provizorii, eliberate gratuit timp de șase zile

© Sputnik / Miroslav RotariBuletin de identitate
Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până pe datat de 3 noiembrie inclusiv, Agenția Servicii Publice va asigura eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin nu este valabil.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik.  În perioada 29 octombrie-3 noiembrie 2019, subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor asigura eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv celor care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Societate
Aproape 1,7 milioane de buletine de vot, tipărite pentru turul doi al alegerilor locale

Decizia a fost luată în contextul asigurării bunei desfășurări a turului al doilea de scrutin pentru alegerile locale generale, care va avea loc duminică, 3 noiembrie. Potrivit ASP, în perioada 29 octombrie  -  2 noiembrie, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, înregistrarea la domiciliu sau la reședința temporară  se va efectua conform principiului teritorial de deservire a populaţiei. Este vorba despre centrele multifuncționale și serviciile de eliberare a actelor de identitate în a căror rază de competenţă teritorială se află locuința asupra căreia solicitantul dispune de dreptul de proprietate sau de folosință în condițiile prevederilor legale.

Duminică, 3 noiembrie, centrele multifuncționale și serviciile de eliberare a actelor de identitate vor activa conform unui program special de muncă. Acestea vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00 și angajații vor elibera buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrul multifuncțional și serviciul eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.

Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Politică
Cât ne va costa turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor: Ce spune președintele CEC

Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de Stat al Populației.

Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate,  în perioada  22 octombrie  – 31 octombrie, pot ridica actul de identitate până la data de 1 noiembrie, inclusiv în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Fluxul de știri
0