Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce ilegalități au fost comise la frontieră: Trei persoane, reținute - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariFrontieră
Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de 24 de ore polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegală la trecerea hotarului Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, timp de 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
  • șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • două tentative de transportare ilicită a bunurilor peste frontieră;
  • trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • două documente falsificate, depistate la controlul trecerii frontierei de stat;
  • șase conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare a pasagerilor;
  • trei persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute ca urmare a schimbului de date și informații cu alte instituții de drept naționale.
Свиньи - Sputnik Moldova
Societate
Carnea de porc, interzisă la frontieră: Nou focar de pesta porcină în Moldova

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 45 967 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 23 427 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 24 404 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 11 470 de traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în străinătate – 5 891 de traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

  • PTF Leușeni – 10 338 de traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 6 885 de traversări persoane;
  • PTF Sculeni - 6 180 de traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 3 972 de traversări persoane;
  • PTF Otaci – 3 359 de traversări persoane;
  • PTF comun Palanca - 2 834 de traversări persoane;
  • PTF Cahul – 1 943 de traversări persoane.

În seara zilei de ieri, 28 octombrie, din cauza unor defecțiuni tehnice punctul de trecere Tudora și-a sistat activitatea pe parcursul unei ore, dar acest fapt nu a creat dificultate în circulația transfrontalieră. 

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Polițist de Frontieră, eliberat din funcție: Care sunt „păcatele” acestuia

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă: verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor;

Îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere; permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport; în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

Fluxul de știri
0