Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul cumpără patru mașini cu 26 de mii de euro fiecare: Cui vor fi destinate

© Sputnik / Miroslav RotariDelegația UE și SUA la Parlamentul Republicii Moldova
Delegația UE și SUA la Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul va procura patru mașini la prețul de 2 milioane de lei. Vicepreședintele Parlamentului a explicat pentru cine vor fi destinate acestea și de unde Legislativul va lua banii.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va procura patru automobile noi la prețul de 26 de mi de euro fiecare, echivalent a aproape jumătate de milion de lei. Autoturismele noi nu vor fi destinate pentru deputați sau fracțiunile parlamentare, ci pentru delegațiile străine care vizitează Parlamentul de la Chișinău.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că subiectul a fost discutat în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului. Deputatul a afirmat că în parcul de automobile a Legislativului în prezent sunt multe mașini foarte vechi, cu un grad de uzură de peste 25 de ani. În jur de 30 dintre aceste autovehicule urmează să fie vândute, iar banii vor fi folosiți pentru procurarea autoturismelor noi.

Перстень на руке - Sputnik Moldova
Societate
Șeful unei instituții de stat și-a amenajat biroul cu jacuzzi, duș cu masaj și telefon

”Din câte cunosc, aproximativ 30 de automobile din acest parc urmează să fie vândute. Nu cunosc la ce preț. Cert este că este necesar ca să fie reînnoit Parcul auto al Parlamentului”, a declarat Slusari.

Parlamentarul susține că altă parte din banii necesari pentru achiziționarea noilor autoturisme, în jur de 2 milioane de lei, vor fi luați din economiile care s-au format din cauza inactivității Parlamentului Republicii Moldova, în perioada martie-iunie. Slusari susține că aceste economii se ridică la 15 milioane de lei.

Vicepreședintele Parlamentului a declarat că în niciun caz noile mașini nu vor fi destinate pentru deputați, ci pentru delegațiile străine.

”Aceste mașini vor fi destinate pentru delegațiile străine care vizitează Parlamentul Republicii Moldova. Automobilele cu care primim acum delegațiile care sosesc în Moldova sunt foarte vechi”, a spus deputatul.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, mai mulți deputați din actualul Legislativ ar fi renunțat la mașinile de serviciu.  

”Cu certitudine aceste patru mașini nu vor fi pentru deputați, fracțiuni. Aici tot avem probleme, majoritatea deputaților au renunțat la mașinile de serviciu”, a spus Slusari.  

Fluxul de știri
0