Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful unei instituții de stat și-a amenajat biroul cu jacuzzi, duș cu masaj și telefon

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaПерстень на руке
Перстень на руке - Sputnik Moldova
Abonare
Pavel Filip a rămas fără grai după o vizită efectuată într-o instituție de stat, unde a depistat în cabinetul șefului acestei structuri un jacuzzi, duș cu masaj și telefon, mobilă italiană, marmură și covoare scumpe. Tot acest lux a fost filmat de echipa premierului.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Jacuzzi, duș cu masaj și telefon, mobilă italiană din lemn și marmură, un pat imens și covoare scumpe, tot acest lux se află în biroul conducerii fostului Spitalul al Căii Ferate din Moldova, pentru care au fost cheltuiți milioane de lei din bugetul de stat. În același timp, Spitalul CFM se află într-o stare deplorabilă și necesită mai investiții la capitolul modernizare. 

ЖД вокзал - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii pun pe brânci CFM: angajații nu și-au primit salariile de luni de zile

Totul a ieșit la iveală după o vizită efectuată la acest spital de premierul Pavel Filip, fiind însoțit de ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari și ministrul de Interne Alexandru Jizdan. 

”Este o bătaie de joc. Sunt datorii la salarii la Calea Ferată, iar banii sunt investiți acolo unde nu trebuie”, a fost prima reacție a premierului atunci când a intrat în biroul șefului spitalului și a văzut tot acest lux. 

”Cu acești bani puteau fi amenajate saloane pentru pacienți sau cumpărat aparataj medical”, a declarat Filip. 

Șeful Guvernului s-a arătat de-a dreptul consternat de ceea ce a văzut în acest spital și a declarat că, de când este premier, nu a mai întâlnit nici într-o instituție de stat asemenea răsfăț.

”Spitalul trebuie să fie spital, dar acesta este hotel. La noi, în Republica Moldova, cu cât este mai mic șeful, cu atât este mai mare ambiția, vor palate mari și mașini luxoase. Dacă vrea să doarmă, atunci să doarmă acasă. Acest spațiu este utilizat inutil. Eu nu am văzut nicăieri așa ceva”, a declarat premierul. 

În același timp, până în prezent în modernizarea spitalului nu a fost investit nici un ban, au declarat funcționarii care l-au însoțit pe premier în această ”excursie”.

”Spitalul nu a avut investiții deloc, este nevoie de reparație la sistemul de canalizare și alimentare cu apă, în grupurile sanitare”, a declarat un medic de la spital. 

Premierul a cerut Ministerului Sănătății, care a preluat recent gestiunea spitalului, să cheltuiască banii statului strict în folosul pacienților.


Fluxul de știri
0