Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi, la Strasbourg: Moldova a aderat ferm la o linie de politică externă echilibrată

CC0 / Parlamentul Republicii Moldova / Zinaida GreceanîiPreședintele Parlamentului a ținut un discurs la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani”
Președintele Parlamentului a ținut un discurs la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani” - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Greceanîi a susținut un discurs la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente care are loc la Strasbourg.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului de la Chișinău Zinaida Greceanîi a susținut un discurs  la Conferința Europeană a Președinților de Parlamente ”Casa noastră comună europeană: următorii 70 de ani”, care are loc la Strasbourg. Șeful legislativului moldovean a declarat în acest discurs că depășirea crizei politice și transferul pașnic al puterii, au dat un impuls nou cooperării internaționale și au permis Republicii Moldovei să adere ferm la o linie de politică externă echilibrată.

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele APCE  - Sputnik Moldova
Politică
Greceanîi la Strasbourg: Moldova trebuie să treacă la un alt nivel de interacțiune cu APCE

”Aceasta, la rândul său, prevede un statut de neutralitate și deschidere față de toți partenerii internaționali, atât în Vest, cât și în Est. Cetățenii și țările noastre au nevoie de o Europă comună în care domină prosperitatea și pacea”, a declarat Greceanîi.

Președintele Legislativului a mulțumit Consiliului Europei, care a fost și continuă a fi un partener constant și fidel al tarii noastre, pentru asistența în promovarea culturii democratice și bunei guvernări. De asemenea, ea a subliniat importanța mecanismului comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene asigurat prin Parteneriatul pentru Buna Guvernare.

Totodată, președintele Parlamentului a menționat că, în cei 60 de ani de existență, Convenția și Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a trasat o jurisprudență perseverentă și marcantă pentru statele membre.

Zinaida Greceanîi a reiterat că Republica Moldova este cointeresat în soluționarea problemei transnistrene în formatul ”5+2” cu specificarea statutului Transnistriei în componența Republicii Moldova, bazat pe principiile suveranității și integrității teritoriale, prin garantarea drepturilor umane, politice, economice și sociale ale populației.

Fluxul de știri
0