Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi la Strasbourg: Moldova trebuie să treacă la un alt nivel de interacțiune cu APCE

© Public Domain / PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVAZinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele APCE
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele APCE  - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Greceanîi la Strasbourg: Depunem eforturi pentru încheierea procedurii de monitorizare a țării noastre de către APCE și trecerea la alt nivel de interacțiune.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, a avut, la Strasbourg, o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Liliane Maury Pasquier. Greceanîi participă la Strasbourg la Conferința Europeană a Președinților de Parlament ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani”.

În cadrul întrevederii, Zinaida Greceanîi a exprimat aprecierea parteneriatului Republicii Moldova cu Consiliul Europei și APCE, precum și interesul cu care sunt urmărite constant evoluţiile din țara noastră.

”Considerăm expertiza oferită de către structurile Consiliului Europei drept utilă şi indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne”, a subliniat speakerul.

Președintele forului legislativ a remarcat că autoritățile statului, inclusiv majoritatea parlamentară, depun eforturi în continuare pentru încheierea procedurii de monitorizare a țării noastre de către APCE și trecerea la alt nivel de interacțiune.

Parlement européen à Strasbourg - Sputnik Moldova
Politică
APCE: reformele promovate trebuie să consolideze instituțiile democratice din Moldova

Zinaida Greceanîi a apreciat eforturile întreprinse de către APCE în vederea evaluării situației din Moldova urmare a crizei politice din iunie 2019 și elaborarea Raportului ”Funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova”.

Conferința Europeană a Președinților de Parlament ”Casa noastră europeană comună: următorii 70 de ani” se desfășoară la Palatul Europei și a întrunit speakeri din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator, precum și președinți ai altor organizații internaționale.

Moldova este membru al Consiliului Europei din 13 iulie 1995.

Fluxul de știri
0