Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Are oare viitor Partidul Democrat?

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri 2019
Alegeri 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Deocamdată este devreme să vorbim de revenirea PDM pe arena politică, susține Pavel Midrigan, doctor habilitat la catedra de drept a Universității Constantin Stere, avocat, fost judecător.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Una dintre surprizele alegerilor locale din Moldova care au avut loc duminica trecută a fost constatarea că Partidul Democrat nu a dispărut de pe arena politică. Există oare vreo șansă ca această formațiune să-și recapete forțele?

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Plahotniuc nu a fugit, el este prezent în Moldova: Cazul Adunarea Generală a Judecătorilor

Expertul Pavel Midrigan a declarat în studioul Sputnik Moldova că la ora actuală democrații se află într-o situație complicată, precum boxerul care, în fazele periculoase, doar respinge loviturile, dar nu lovește adversarul. Când își vor reveni, când vor învăța să facă față loviturilor, poate că atunci vor mai întreprinde ceva.

„Ei și-au pierdut o parte din adepți. Cei care au aderat la acest partid, în primul rând, din anumite interese personale, au luat-o care încotro. Au rămas cei care nu au unde se duce, deoarece alte partide politice nu-i vor primi. De aceea ei sunt nevoiți acum să se țină grămadă și să aștepte momentul potrivit”, a menționat Midrigan.

Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Voronin: Cei care au ”oligarhizat” țara fură în continuare ”de la gura copiilor”

În opinia acestuia, momentul potrivit pentru ei va fi lupta dintre cele două forțe politice, cele mai puternice la ora actuală, (PSRM și ACUM - nota Sputnik). Motivul pentru lupta care se va da membrii actualei alianțe de guvernare ar putea fi alegerile prezidențiale. Dacă, până la alegerile prezidențiale, aceste forțe vor rămâne aliate, blocul ACUM va fi nevoit să-l susțină pe Igor Dodon, ceea ce ACUM nu dorește și nici nu intenționează să facă.

„Cred că Maia Sandu intenționează să candideze la funcția de președinte. De aceea, revenind la democrați, cred că, mai devreme sau mai târziu, aceste două elemente politice vor avea nevoie de un aliat. De aceea, la ora actuală sarcina democraților este să-și epureze partidul de persoanele care s-au compromis”, a comunicat Midrigan.

Totodată, acesta a adăugat că democrații își vor păstra poziția antirusească. În caz contrar, ei nu vor putea supraviețui, cu atât mai mult că în momentul de față liderul lor se află în Statele Unite ale Americii.

Fluxul de știri
0