Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Ucraina continuă procesul de demarcare a frontierei de stat

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaFrontiera dintre Ucraina și Polonia
Frontiera dintre Ucraina și Polonia - Sputnik Moldova
Abonare
La Kiev, a avut loc ședința Comisiei mixte moldo-ucrainene de demarcare a frontierei de stat. Părțile au discutat despre finalizarea procesului de transpunere a liniei frontierei de stat pe segmentul central dintre Republica Moldova și Ucraina.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Comisia mixtă moldo-ucrainene de demarcare a frontierei de stat s-a întrunit în ședință în capitala Ucrainei, Kiev. Delegația Republicii Moldova, din care au făcut parte reprezentanți ai diferitor instituții de stat, a fost condusă de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov.

Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru moldovenii care vor să meargă în Ucraina: Iată decizia autorităților

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, agenda întrevederii a inclus subiecte pe teme de interes regional, ce au reliefat convergența pozițiilor privind marcarea hotarului cu semne de frontieră.

”Comisia a examinat finalizarea procesului de transpunere a liniei frontierei de stat pe segmentul central dintre Republica Moldova și Ucraina. S-a remarcat atât necesitatea unei atenții deosebite pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului propriu zis, cât și importanța continuării lucrărilor de instalare a semnelor de frontieră”, se menționează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Membrii comisiei au convenit asupra pregătirii documentelor finale în acest sens, dar și intensificarea relațiilor bilaterale în activitatea de referință. Au fost punctate activitățile principale care urmează a fi incluse în Planul de demarcare a frontierei de stat pentru anul 2020 în raport cu angajamentele autorităților de frontieră.

Potrivit Poliției de Frontieră, următoarea ședință a Comisiei mixte este planificată pentru luna decembrie a anului curent, care se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0