Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună pentru moldovenii care vor să meargă în Ucraina: Iată decizia autorităților

© Photo : Serviciul VamalVama temporară ”Palanca”
Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățeni Republicii Moldova ar putea intra în Ucraina doar în baza unui permis, iar punctele comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești-Reni ar putea fi renovate. Iată promisiunile autorităților.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova și cei ai Ucrainei din zonele limitrofe ale graniței comune ar putea traversa frontiera de stat doar în baza permiselor de mic trafic la frontieră. Despre aceasta au discutat, la Odesa reprezentanți ai autorităților vamale și de frontieră din cele două state, anunță serviciu de presă al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, într-un comunicat de presă.

Import-export - Sputnik Moldova
Reguli mai simple la vamă pentru exportatorii moldoveni - detalii

Astfel, cetățenii celor două state ar putea traversa mai ușor frontiera și ar putea rămâne pe teritoriul celuilalt stat pentru o perioadă care să nu depășească 3 luni de ședere neîntreruptă.

Autoritățile celor două state au discutat și despre o inițiativă comună de modernizare a infrastructurii, care vizează reconstrucția punctelor comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești Reni.

Reprezentanții autorităților vamale și de frontieră, convocate sub egida EUBAM, au decis organizarea în timpul apropiat a unei întrevederi a grupului de lucru, pentru continuarea planificării acțiunilor ce vor fi întreprinse în domeniul colaborării moldo-ucrainene.

Fluxul de știri
0