Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Greceanîi va efectua o vizită de lucru la Strasbourg

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va participa, la Strasbourg, la summitul european a Președinților de Parlament.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, va efectua o vizită de lucru la Strasbourg unde va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament. Forumul se va desfășura la Palatul Europei, pe 24-25 octombrie, și va întruni spicheri din 47 de state membre ale Consiliului Europei și din țări partenere sau care dețin statut de observator, precum și președinți ai altor organizații internaționale.

Summit-ul va pune în dezbatere trei subiecte de actualitate. Primul subiect are genericul ”Casa noastră europeană comună – următorii 70 de ani” și este dedicat celor șapte decenii ai Consiliului Europei, dar se va referi și la cele trei decenii de la căderea zidului Berlinului, precum și la procesele de actualitate și de perspectivă din spațiul european comun.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Greceanîi: Bugetul de stat trebuie să fie orientat spre dezvoltarea economiei

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, în cadrul acestui panel, Zinaida Greceanîi, va ține un discurs în fața participanților la summit.

O altă temă este ”Implementarea Agendei ONU 2030 și a obiectivelor sale de dezvoltare durabilă: contribuția parlamentelor”.

Cel de-al treilea subiect se referă la ”Femeile în politică și în discursul public – Care este rolul pe care-l pot juca parlamentele naționale în combaterea creșterii nivelului de hărțuire și discursului de ură în adresa femeilor politicieni și parlamentari?”.

Zinaida Greceanîi va avea mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu Președintele APCE, Liliane Maury Pasquier, cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos, cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Fluxul de știri
0