Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban, despre cine vor fi viitorii viceprimari și pretori ai Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан
Ион Чебан - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de primar în municipiul Chișinău, Ion Ceban, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre viitorii viceprimari și pretori ai Capitalei.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Candidatul la funcția de primar în municipiul Chișinău din partea PSRM, Ion Ceban, care a ieșit în turul doi de scrutin la alegerile locale generale, a declarat astăzi, 21 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă că în cazul în care va câștiga șefia la Primăria Chișinău va propune mai multe funcții concurenților care au participat alături de el în cursa electorală.  

Ион Чебан на выборах в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Ion Ceban, primele declarații după stoparea votului: Ne revedem după numărarea votului

Potrivit lui Ion Ceban, majoritatea concilierilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) vor fi din partea PSRM și Blocului ACUM. Potrivit rezultatelor afișate de CEC, în CMC care este format din 51 de consilieri vor intra 22 de consilieri PSRM, 19 consilieri din partea Blocului ACUM, trei consilieri vor fi de la PL, câte doi de la PDM și Partidul Șor, și câte unul de la PUN, Mișcarea Forța Noua și PCRM.

În aceste condiții, Ceban propune crearea în CMC a unei coaliții PSRM-Blocul ACUM. Acesta a anunțat că dacă va câștiga în turul doi atunci va propune două funcții de viceprimar al municipiului Chișinău reprezentanților Blocului ACUM.

”Dacă ajung să fiu primar, din cei patru viceprimari cât are Capitala, doi sunt gata să fie numiți din partea Blocului ACUM. Din cei cinci pretori cât are Capitala, sunt gata să ofer posibilitatea ca doi să fie de la Blocul ACUM”, a declarat Ceban.

Socialistul a mai spus că în această coaliție majoritară în CMC, ”pentru o balanță de puteri, sunt gata să ofer funcția președinte al CMC să fie din partea Blocului ACUM”.

Ceban mai susține că va schimba organigrama în Primăria Chișinău și va propune înființarea unui departament de planificare urbană, care să fie administrat de Victor Chironda, candidat la funcția de primar al Chișinăului.

Unui alt candidat, Otavian Țâcu, Ceban este gata să ăi ofere șefia la departamentul relațiilor bilaterale și proiectelor investiționale venite din România.

”Noi nu avem ce împărți în acest oraș. Vreau ca împreună să depășim crizele pe care le avem”, a spus Ceban.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor locale în municipiul Chișinău, în turul doi al alegerilor locale care vor avea loc în data de 3 noiembrie, vor candida Ion Ceban și Andrei Năstase. În primul tur al alegerilor  locale în Chișinău, candidatul PSRM Ion Ceban a obținut 40,16%, iar candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase - 31,09 procente. În turul doi va câștiga cel care va obține cel mai mare număr de voturi.

Fluxul de știri
0