Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primele rezultate preliminare ale alegerilor locale: CEC anunță când va da informații

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele CEC a declarat că odată cu închiderea secțiilor de votare, funcționarii electorali vor purcede la numărarea buletinelor de vot și totalizarea rezultatelor alegerilor locale.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Primele rezultate preliminare ale alegerilor locale care au loc astăzi în Republica Moldova vor fi anunțate la ora 22:00. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul unei conferințe de presă.

Как жители Молдовы голосовали на местных выборах в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Alegeri locale în Moldova: în ce condiții scrutinul va fi invalidat sau declarat nul

Cimil a mai anunțat că  după închiderea secțiilor de votare, ora 21:00, CEC va avea datele precise despre localitățile din țară unde alegerile locale generale au avut loc. Potrivit CEC, până la ora 18:00, la urnele de vot s-au prezentat peste 36 la sută dintre alegători. Potrivit legislației electorale, alegerile locale sunt valide dacă la ele au participat cel puțin 25 la sută dintre alegători.

Președintele CEC a declarat că odată cu închiderea secțiilor de votare, funcționarii electorali vor purcede la numărarea buletinelor de vot și totalizarea rezultatelor alegerilor locale.

Cum votează la alegerile parlamentare noi în cele patru circumscripții

Președintele CEC, Dorin Cimil, a prezentat, în cadrul briefingului de la ora 18:00, și rezultatele participării la vot în cele patru circumscripții uninominale unde au loc alegeri parlamentare noi.

Moldovenii decid astăzi cine va ocupa fotoliile de primari și consilieri în administrația locală - Sputnik Moldova
Video
Vox: Ce așteptări au oamenii de la viitorul primar al Capitalei - Video

Paralel, astăzi au loc și alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții electorale uninominale: nr. 17 Nisporeni, Strășeni; nr. 33 Chișinău, ce cuprinde localitățile Sângera, Băcioi, Codru, Trușeni și Durlești, nr. 48 Slobozia, Tiraspol și Bender; și nr. 50 la vest de Republica Moldova.

Astfel, potrivit datelor prezentat de CEC, până la ora 18:00, în circumscripția nr. 17 au votat peste 23 300 de alegători; în circumscripția nr. 33 – 20 de mii de alegători; în circumscripția nr. 48 – 1100 de alegători, în 8 secții de votare nu s-a prezentat nici un alegător; iar în circumscripția nr. 50 – 6900 de alegători, aici în nicio secție de votare nu au venit mai mult de 300 de alegători.

Cimil a mai anunțat că, la ora 21:00, camerele de luat vederi vor fi repornite în toate secțiile de votare și vor activa pe parcursul numărării și totalizării rezultatelor voturilor.

Următorul briefing care va fi susținut de CEC va fi la ora 22:00.

Fluxul de știri
0