Locuitorii Capitalei spun că au votat pentru un primar cinstit, care să aibă grijă de cetățeni. Ei își doresc un oraș curat, european, cu care să se mândrească.
”Un primar trebuie să fie gospodar, să fie tehnocrat. Să aibă în spatele lui ceva făcut. La noi sunt mulți gospodari care ar putea să facă treabă bună. Dar din cauza partidelor acestea nu pot trece plasa asta de răutate”, a declarat un locuitor al Capitalei.
”Un primar adevărat trebuie să se țină de cuvânt. Să nu promită lucruri care nu poate să le facă. Să spună că vom trăi mai rău decât am trăit. Că nu-i viitor. Trebuie să recunoască aceste lucruri”, a declarat un locuitor al Capitalei.
”Îmi doresc schimbări în Chișinău. Vreau ca cineva să aibă grijă de Chișinăul nostru pentru că este un oraș frumos. Un primar trebuie să întrunească următoarele calități: responsabilitate, onestitate”, a declarat un locuitor al Capitalei.
”Primarul trebuie să facă tot pentru cetățeni și pentru oraș. Eu nu am votat niciodată pentru că nu am trăit niciodată în Moldova chiar dacă m-am născut aici”, a declarat un cetățean.
”Nu sunt sigur dacă voi merge să votez. Voi vedea ce dispoziție voi avea. Am mai fost la alegeri și nimic nu s-a schimbat. De ce să merg acum? Nu am pentru cine să votez”, a declarat un locuitor al Capitalei.
Potrivit datelor CEC, la urnele de vot sunt așteptați peste 2 milioane 800 de mii de alegători. Validarea alegerilor este condiționată de prezența la urne a cel puțin 1/4 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale din fiecare circumscripție.
În cazul primarilor, este ales candidatul care a obținut, în primul tur de scrutin, mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă aceste condiții nu sunt întrunite, peste două săptămâni se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi candidați stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur. În acest caz, este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.