Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivație! Lecția care vă poate schimba radical viața

© Sputnik / Miroslav RotariIon Lazarenco Tiron
Ion Lazarenco Tiron  - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul înotător de ape deschise Ion Lazarenco-Tiron a dezvăluit o importantă lecție de viață, care vă poate inspira și vă poate schimba radical viața.
Motivație! Lecția care vă poate schimba radical viața

Ion Lazarenco-Tiron înoată sute de kilometri nu pentru medalii și distincții, ci pentru copiii nevoiași, pentru sportivii care practică înotul, dar și pentru a promova Republica Moldova în lume. Înotătorul ne-a împărtășit o importantă lecție de viață.

Ion Lazarenco Tiron - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cu ei se mândrește Moldova: Înotătorul Ion Lazarenco, propus la Premiul Nobel pentru Pace

Una dintre marele lecții pe care le-a însușit este că toate visele, dorințele și scopurile voastre pot deveni realitate dacă vă imaginați și vă doriți din tot sufletul acest lucru.

"Totul se datorează imaginației voastre. Spre exemplu, atunci când intram în apă deja îmi imaginam că sunt la celălalt mal. Îmi imaginam cum voi depăși toate obstacolele, mă vedeam învingător. Așa și se întâmpla. Gândurile noastre se materializează. Utilizați această metodă și veți reuși totul", a mărturisit înotătorul.

Ion Lazarenco este primul moldovean și singurul om de pe glob care a reușit să traverseze înot, din prima încercare, cele șapte strâmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mânecii, Strâmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Cătălina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strâmtoarea Cook.

El a fost declarat Omul Anului 2018 de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

 Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0