Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a votat în pușcăriile din țară

© Photo : Administraţia Naţională a PenitenciarelorCum au votat deţinuţii din penitenciare la scrutinul din 20 octombrie 2019
Cum au votat deţinuţii din penitenciare la scrutinul din 20 octombrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă sunt în spatele gratiilor, deținuții au ieşit astăzi la vot, pentru a participa la alegerile locale.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Națională a Penitenciarelor (ANP), dintre cele 2068 de persoane private de libertate cu drept de vot, la scrutinul din 20 octombrie, și-au exercitat dreptul la vot 1851 de deținuți, iar 207 au refuzat să voteze.

Procesul de votare - Sputnik Moldova
Politică
Crește numărul încălcărilor raportate în procesul electoral: Declarații

”Procesul electoral s-a desfășurat în locuri special amenajate în incinta instituțiilor penitenciare, prin intermediul urnelor mobile ale secțiilor de votare de circumscripție din raza dislocării penitenciarelor”, anunță ANP.

Instituţiile penitenciare au întocmit în prealabil liste cu toate persoanele deţinute cu drept de vot. Totodată, pentru a vota, deținuții trebuiau să îndeplinească mai multe condiții: să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, să aibă vârsta de 18 ani, să deţină acte de identitate și cu viza de reședință în localitatea pentru care urmează să voteze.

Pe parcursul campaniei electorale, deținuților cu drept de vot le-au fost perfectate acte de identitate, au fost informați cu privire la dreptul constituțional de a alege şi li s-a explicat procedura votării.

Administrația instituțiilor penitenciare și observatorii prezenți au declarat că procedura de votare în penitenciare s-a desfășurat fără incidente.

Fluxul de știri
0