Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zilele Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu": Instituția împlinește 142 de ani

© Sputnik / Miroslav RotariMariana Harjevschi
Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 17–22 octombrie, la Chișinău, se vor desfășura Zilele Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu". Evenimentul este consacrat împlinirii a 142 de ani de la fondarea instituției.
Zilele Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu": Instituția împlinește 142 de ani

Cu prilejul actualei aniversări, Biblioteca Municipală organizează un șir de evenimente pe tematici profesionale și socio-culturale, menite să contribuie la promovarea bibliotecii și unor noi metode de activitate în serviciul utilizatorului: întâlniri cu scriitori, prezentări de carte, dialoguri cu personalități, retrospectiva verii, prezentări și conferințe științifice ș.a.

Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Cheia succesului unei biblioteci: Ce spune directorul Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu"

Potrivit directorului general al instituției, Mariana Harjevschi, agenda evenimentelor este plină și diversă. În această perioadă se vor desfășura mai multe activități, precum: Conferința "Biblioteca Publică a orașului Chișinău: noi dezvăluiri", care aduce informații inedite despre istoria instituției; întâlnirea copiilor și adolescenților cu scriitoarea Simona Antonescu "Pe urmele istoriei sau drumul de acasă spre acasă"; flashmob-ul "Biblioteca transformă", urmat de  Conferința științifică "#Inspiră. Implică. Împuternicește. Conectează" și o Conferință cu postere "Experiența serviciilor inovaționale la Biblioteca Municipală".

"Este și un eveniment de bilanț prin care noi încercăm să ne evaluăm activitățile noastre, rezultatele, dar și să ne trasăm noi direcții spre viitor. Sunt necesare așa eveniment pentru că reflectăm asupra trecutului și ne creionăm viitorul", a menționat Mariana Harjevschi pentru Sputnik.

Evenimentul va culmina cu prezentarea totalurilor programului estival destinat copiilor "Provocarea verii", menirea căruia a fost de a dezvolta și forma abilități, calități, de a fi mai creativi și inteligenți prin lecturi, jocuri și experimente. Totodată, în cadrul Galei Excelenței vor fi oferite diplome celor mai buni bibliotecari.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0