Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cheia succesului unei biblioteci: Ce spune directorul Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu"

© Sputnik / Miroslav RotariMariana Harjevschi
Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu", Mariana Harjevschi, a discutat despre cele mai importante evenimente desfășurate în anul 2018 în cadrul instituției.
Cheia succesului unei biblioteci. Ce spune directorul Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu"

Potrivit Marianei Harjevschi, anul 2018 a fost un an bogat în evenimente frumoase pentru Biblioteca Municipală "B.P. Hașdeu". În acest an, numărul celor care au pășit pragul bibliotecii a crescut semnificativ.

"Statistica pe care am reușit să o facem pentru 2018 ne vorbește despre faptul că avem o creștere a numărului de cititori pe mai multe segmente. Acest fapt ne demonstrează că mulți vin la bibliotecă pentru a citi, pentru a împrumuta cărți, dar și pentru a socializa", a precizat ea.

Mariana Harjevschi spune că biblioteca a reușit să ademenească cititorii de toate vârstele grație evenimentelor culturale și proiectelor desfășurate. Biblioteca a devenit o importantă platformă de întâlnire atât pentru tineri, cât și pentru cei vârstnici.

"S-a înregistrat în mod special o creștere a celor care vin la bibliotecă din categoria vârstnicilor. Aceste persoane de obicei citeau ziare, probabil în tinerețe, această obișnuință făcea parte din cotidianul lor. Totodată, în cadrul bibliotecii au fost achiziționați roboți, ceea ce a stârnit interesul tinerii generații și a sporit numărul vizitatorilor", a relatat Harjevschi.

Mai mult decât, Mariana Harjevschi spune că are așteptări și mai mari pentru anul ce urmează. Ea a menționat că pentru 2019 deja au fost achiziționate peste o mie de titluri de cărți din diferite domenii precum tehnologie, arhitectură, inginerie, cărți motivaționale și altele.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0