Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi frați, asasini la comandă: Filmați în timp ce trag din Kalașnikov - Video

Abonare
Doi frați suspectați de tentativă de omor la comandă au fost reținuți în plină stradă - a fost nevoie de intervenția luptătorilor Fulger. Poliția a publicat imagini video atât din timpul săvârșirii crimei, cât și de la reținere.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Doi frați din Capitală, de 39 și 40 de ani, au fost reținuți în cadrul unei operațiuni speciale, fiind suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă, săvârșite în anul 2018. Oamenii legii au publicat imagini video din timpul săvârșirii infracțiunilor.

Poliția precizează că ambele victime au rămas în viață.

Violență - Sputnik Moldova
Societate
Crimă îngrozitoare: Ce a făcut un individ din raionul Ialoveni cu fiica minoră

O tentativă de omor a avut loc în data de 28 februarie  2018,  în municipiul Chișinău.  În apropierea unui bloc de locuit,  persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată de model Kalașnikov cu calibru de 5,45 mm, în direcția unui Mercedes la volanul căruia se afla un bărbat  de 46 ani. Acesta a suferit  leziuni corporale, în urma cărora a fost internat în stare gravă la Spitalul de Urgență. Datorită intervenției prompte a medicilor, victima  a supraviețuit.

Cel de-al doilea caz s-a produs în data de 21 noiembrie 2018. O persoană necunoscută a încercat să-l ademenească pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir, să iasă în stradă. După ce bărbatul a refuzat să iasă, suspectul a intrat  în ograda acestuia și a efectuat șapte împușcături asupra lui dintr-un revolver de model Colt. Victima a fost internată la Spitalul Raional Cantemir în stare gravă,  însă și acesta a supraviețuit.

”Reținerea suspecților  a avut  loc ca urmare  a unor ample măsuri speciale de investigații efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave și ai  Centrului  Analiză Informații a Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu suportul angajaților BPDS ,,Fulger”, precizează Poliția printr-un comunicat.

Totodată, oamenii legii precizează că a fost identificat comanditarul, partenerul de afaceri al victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii, aceștia  fiind diferiți justiției, iar în privința autorilor neidentificați a fost inițiată o altă cauză penală.

Cuțit - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Dublu omor în Capitală: Procuratura vine cu noi detalii

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și urmărire penală efectuate de polițiști și procurori, au  fost identificați executorii ambelor infracțiuni.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de trai temporare ale suspecților, polițiștii  au  depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, cartele sim și stații radio pe care aceștia le-au folosit la organizarea, coordonarea  și săvârșirea crimelor precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una dintre infracțiuni. 

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea crimelor și stabilirea apartenenței acestora la comiterea  altor infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

Fluxul de știri
0