Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare importantă pentru directorii de școli: Intrată în vigoare din această săptămână

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Din această săptămână, directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățământ au voie să desfășoare activitate didactică în limita a 0,5 din norma didactică.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita a 0,5 din norma didactică. Modificările la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar au fost publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Экзамен - Sputnik Moldova
Mai mulți profesori riscă să rămână din 1 septembrie fără locul de muncă

Până în prezent, directorii și directorii adjuncți puteau să desfășoare activitate didactică doar în limita de 0,25 din norma didactică. Potrivit normei vechi, managerii de școli care predau la discipline de studiu pentru care Planul cadru de învățământ prevede un număr mai mare de ore săptămânale trebuiau să lucreze gratuit sau să renunțe la predare.

Potrivit deputatului Dan Perciun, care este autorul acestui document, modificarea votată vine să rezolve problema urgentă care s-a creat în instituțiile de învățământ din țară.

”Directorii  adjuncți renunță la funcții și optează pentru revenirea la activitatea didactică deplină”, a declarat autorul.

Noile reguli au intrat în vigoare odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0