Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți profesori riscă să rămână din 1 septembrie fără locul de muncă

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Din 1 septembrie 2019, intră în vigoare o modificare la Codul Educației, care impune o regulă obligatorie pentru persoanele care ocupă funcţii ştiinţifico-didactice în instituţii de învăţământ superior.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Din 1 septembrie 2019, se vor desface contractele individuale de muncă cu profesorii care predau în universitățile din Republica Moldova şi care nu au titlu de doctor.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Premierul, despre condițiile în care pot fi majorate salariile și create locuri de muncă

Potrivit articolului, 132, alineat 3, din Codul Educaţiei, pentru ocuparea unei funcţii ştiinţifico-didactice în învăţământul superior este necesară deţinerea unei calificări de nivelul 8 ISCED – studii superioare de doctorat.

„Contractele individuale de muncă ale persoanelor care la 1 septembrie 2019 ocupă funcţii ştiinţifico-didactice în instituţii de învăţământ superior fără îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 132 alin. (3) încetează de drept”, potrivit Codului Educaţiei.

Constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face de către rectorul instituţiei şi este adusă la cunoştinţă persoanei respective în termen de cel mult 5 zile lucrătoare.

Fluxul de știri
0