Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: „Felicitări tuturor credincioşilor ortodocşi. La Mulți Ani, Chișinău!”

© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a felicitat pe toți moldovenii care sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului și hramul localităților. Președintele și-a exprimat speranța că „la următorul hram” Chișinăul va avea „un primar competent”. Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a felicitat pe chișinăuieni cu prilejul Hramului Capitalei, sărăbătorit luni, 14 octombrie, de Acoperământul Maicii Domnului. 

Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale - Sputnik Moldova
Societate
Hramul Chişinăului: Programul complet al manifestărilor care vor avea loc în Capitală

„Astăzi, când creștinii cinstesc frumoasa sărbătoare „Acoperământul Maicii Domnului”, pentru noi, locuitorii capitalei, această zi este de o însemnătate deosebită, fiindcă marcăm și Hramul orașului”, a scris șeful statului pe Facebook.

Președintele a adăugat că „astăzi, în mai multe localități este sărbătorit Hramul. Cu acest prilej deosebit, urez locuitorilor multă sănătate, bucurie, pace, bună înțelegere și solidaritate civică. Să păstrăm satele și orașele pentru copii, să le îmbogățim în continuare cu proiecte de dezvoltare, să le readucem căldura și ospitalitatea”.

„Preasfânta Maica Domnului să ne aibă sub Vălul Său sfânt și să ne ocrotească de toate relele!”, a scris Igor Dodon.
Clopotnița din Chișinău - Sputnik Moldova
Acoperământul Maicii Domnului: Cum a devenit 14 octombrie Hramul Chișinăului

Igor Dodon Doresc le-a adresat „mulțumiri celor care, activând de decenii în cele mai diverse domenii, au crescut bunul nume al capitalei noastre, au făcut din ea un veritabil centru al vieții economice, politice și culturale al țării”.

Șeful statului și-a exprimat „speranța că la următorul Hram al capitalei, Chișinăul va avea un primar competent, profesionist, care va avea grijă de oraş şi locuitorii acestuia”.

Igor Dodon a constatat că, „spre regret, în rezultatul ultimilor ani de administrare incompetentă, Chișinăul a ajuns într-o stare deplorabilă și are stringentă nevoie de o resetare, dezvoltare și modernizare”.

„La Mulţi Ani, Chişinău!”, își încheie mesajul președintele Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0