Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalul de la Liceul ”Socrate” continuă: M-a acuzat c-am provocat o tentativă de suicid

Abonare
Scandalul de la Liceul ”Socrate” nu s-a terminat odată cu plecarea profesoarei care ofensa copii. Părintele care a publicat înregistrarea audio pe Facebook este acuzat că ar fi ”provocat o tentativă de suicid”.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Conflictul de la liceul ”Socrate” din Capitală se pare că nu s-a terminat odată cu demisia profesoarei care a abuzat fizic și verbal copii din clasa întâi. Părintele care a publicat înregistrarea audio pe Facebook, în care dascălul strigă și ofensează copii, spune că mai mulți profesori l-au privit cu ură când a fost să-și ducă copilul la școală, iar directorul instituției l-au acuzat că a provocat o tentativă de suicid. Acesta însă nu a precizat cine ar fi vrut să-și pună capăt zilelor.

”Dimineață m-am întâlnit afară cu directorul. Din start m-a învinuit că am provocat o tentativă de suicid (nu spun despre cine este vorba). Discuția a durat 20 de minute. M-a mai învinuit de postarea de ieri în care am scris că nimeni nu a venit cu scuze, zicându-mi să vin la el să cooperăm, nu să vorbesc în public. În replică i-am spus că noi părinții în continuare așteptăm scuze. Nici atunci scuze n-am primit. A zis că unicii de la cine va cere scuze sunt copii”, a scris Ion Andronache pe Facebook.

Potrivit părintelui, directorul i-a spus că a găsit un dascăl tocmai de la Edineț care ar putea să o înlocuiască pe învățătoarea care a plecat, dar a refuzat propunerea când a auzit că trebuie să vină în clasa ”problematică”. Ion Adronache a mai scris pe pagina sa de Facebook că a primit mai multe mesaje de la părinți ai căror copii învață la Liceul ”Socrate”.

Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura s-a autosesizat în cazul copiilor maltratați de la Liceul ”Socrate” - Detalii

”În aceste 2 zile atât eu cât și alți părinți din clasă care s-au implicat în tot acest proces am primit mesaje de la alți părinți. În acele mesaje ei ne povesteau cazuri similare de abuz și comportament agresiv și violent din partea altor profesori sau din partea aceleiași profesoare. Ne-au încurajat și ne-au mulțumit”, a precizat părintele.

Potrivit acestuia, după ce profesoara și-a prezentat demisia copii nu au un profesor temporar. Aceștia au lecții cu dascălii care sunt liberi, adică la fiecare oră ei se schimbă. În urma conflictului la Liceul ”Socrate” au fost aduși specialiști de la Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC). Psihologii au avut discuții cu copiii. Ei au învățat să recunoască situațiile abuzive și cui să se adreseze când sunt într-o situație de risc.

Imagine simbol: Școală  - Sputnik Moldova
Societate
Caz șocant într-un liceu din Capitală – Iată ce pățesc micuții din clasa I - Video

Jurnaliștii Sputnik Moldova au încercat să obțină o reacție de la administrația liceului ”Socrate” din Capitală, dar ni s-a comunicat că directorul este ocupat și nu are timp să vorbească cu noi.

Amintim că săptămâna aceasta o înregistrare audio a ”zguduit” mediul online. Un dascăl de clasele primare a fost înregistrat în timp ce strigă la copii și îi numește cu cuvinte ofensatoare. În urma scandalului, învățătoarea și-a prezentat demisia și i-a fost interzis să mai activeze în sistemul educațional din țara noastră.

Fluxul de știri
0