Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura s-a autosesizat în cazul copiilor maltratați de la Liceul ”Socrate” - Detalii

CC0 / Pixabay / Mariamichelle / Sală de clasă. Poză simbol
Sală de clasă. Poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat în cazul informațiilor apărute pe Facebook potrivit cărora mai mulți copii sunt maltratați de profesoara lor.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a informațiilor potrivit cărora copii din clasa întâi de la  Liceul ”Socrate” din Capitală sunt maltratați de profesoara lor.

Imagine simbol: Școală  - Sputnik Moldova
Societate
Caz șocant într-un liceu din Capitală – Iată ce pățesc micuții din clasa I - Video

Procuratura investighează cazul prin prisma prevederilor din Codul Penal privind tratamentul inuman și degradant. În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ.

Amintim că un părinte a publicat pe Facebook un material audio din care se înțelege că o profesoară de la Liceul ”Socrate” din Capitală strigă la copii și îi numește cu cuvinte vulgare. Mai mult decât atât, dascălul nu le permite copiilor să meargă la baie și îi ține cu mâinile în sus minute în șir. 

Fluxul de știri
0