Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Caz șocant într-un liceu din Capitală – Iată ce pățesc micuții din clasa I - Video

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaImagine simbol: Școală
Imagine simbol: Școală  - Sputnik Moldova
Abonare
O profesoară de clasele primare a fost înregistrată în timp ce strigă la copii și îi numește cu cuvinte urâte. Cel puțin, asta reiese dintr-un material audio publicat de un părinte pe Facebook.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Caz strigător la cer. O profesoară de la un liceu privat din Capitală este acuzată de mai mulți părinți că ar agresa fizic și verbal copii din clasa întâi. Asta putem înțelege și din înregistrarea audio plasată pe Facebook. Femeia strigă la copii și îi numește cu cuvinte vulgare. 

”Văi, chiorâlilor”, ”Îți trăsnesc un capsator de aista, rămâi acolo”, ”Dacă nu înțelegi din cuvânt, o să trec la bătaie”, ”Mă apropii de tine și te zgâlții că vei intra în dulapul acela”, ”Eu o să te bat pe tine cu capul în masa aceia”, sunt câteva din expresiile care le folosește profesoara în adresa copiilor. 

Potrivit înregistrării audio, profesoara nu îi lasă pe copii să meargă la baie. Mai mult decât atât, a umilit un băiețel în fața întregii clase. Această situație l-a făcut pe copil să plângă. Se pare că nici lacrimile lui nu au făcut-o pe femeie mai indulgentă și a continuat să-l bruscheze verbal. 

”Ce, Dorian, te-a apucat jelea. Hmm? Ce? Plângi pentru că nu vrei să faci treabă? Tu vii la școală ...  cum vii așa te duci și încă deranjezi lumea din jur”, i-a spus profesoara copilului. 

Potrivit lui Ion Andronache, copilul său merge deja de o lună la școală. În această perioadă copilului i-a dispărut entuziasmul de a merge la școală și au apărut schimbări în comportament.

Школа в селе Тараклия Каушанского района - Sputnik Moldova
Societate
Iată unde am ajuns: Director de școală, bătut de un părinte

”La cină obișnuim ca fiecare membru al familiei să povestească cum a petrecut ziua. Andrei ne-a povestit câteva situații din clasă care ne-a pus în gardă. Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor. Despre ce vorbesc? Frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor și alte devieri comportamentale”, a scris părintele pe Facebook. 

Astfel, părinții au decis să înregistreze o zi de școală prin intermediul unui smartwatch. Potrivit lui Ion Andronache, ceea ce am auzit, i-a lăsat pur și simplu mască pe toți.

Astăzi părinții vor merge la administrația liceului și vor depune o cerere colectivă în care vor solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vor depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în care vor cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială.

”Nu vom eticheta numele învățătoarei, însă am decis să facem public acest caz pentru a proteja nu doar copiii noștri, dar și miile de copii din țara noastră care sunt victimele unor astfel de comportamente. Fiți atenți la copiii voștri, ascultați-i și auziți-i când bat alarma. Nu vă fie frică să săpați mai adânc”, a scris părintele pe Facebook.

Jurnaliștii Sputnik Moldova au încercat să discute cu reprezentanții liceului ”Socrate”. Inițial, secretara ne-a sugerat să telefonăm pe un alt număr, unde ar fi trebuit să discutăm cu directorul instituției de învățământ, dar, în pofida insistenței noastre, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Fluxul de știri
0