Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția MEI: Condiții civilizate pentru pasageri, apoi ajustarea tarifelor

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție la protestul transportatorilor de astăzi. Executivul dezaprobă decizia companiilor de transport de a bloca circulația cetățenilor.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Despre aceasta precizează Ministerul Economiei și Infrastructurii într-un comunicat de presă. MEI consideră că se poate discuta despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor doar după îndeplinirea acestor condiții.

Oleg Alexa  - Sputnik Moldova
Mâine va fi practic imposibil să ajungi la Chișinău - sute de curse vor fi suspendate

Totodată, Executivul vorbește despre impactul negativ asupra cetățenilor în cazul în care tariful va fi majorat de la 48 de bani până la 92 de bani per kilometru. Mai mult, Guvernul menționează că în prezent se „lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de oferire a serviciilor rutiere din Moldova”, mai este precizat în comunicatul MEI.

Transportatorii acuză INP că le-ar interzice organizarea protestului de mâine>>>

Amintim, astăzi peste 600 de curse regulate își vor suspenda temporar activitatea în semn de protest față de decizia Ministerului Economiei și Infrastructurii de a nu majora tarifele pentru rutele inter-urbane.

Fluxul de știri
0