Organizația Mondială a Comerțului aparține în totalitate Statelor Unite ale Americii

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Centrului de Cercetare Economică al IGSO, Vasili Koltașov, consideră că măsurile de răspuns ale UE ar putea fi neplăcute pentru OMC.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Organizația Mondială a Comerțului (OMC) confirmă ceea ce s-a mai repetat de-a lungul mai multor decenii: OMC este o organizație ce aparține SUA, a declarat Koltașov la radio Sputnik.

Sediul OMC la Geneva - Sputnik Moldova
Comerțul mondial: Prognoza pesimistă a OMC

SUA vor introduce taxe la navele aeriene importate din Uniunea Europeană în valoare de 10% și la produsele agricole și industriale în valoare de 25%, a declarat reprezentantul comercial american Robert Lighthizer. Această decizie a fost adoptată după ce OMC i-a permis Washingtonului să introducă măsuri comerciale împotriva Uniunii Europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari din cauza subvenționării concernului european de construcție a avioanelor „Airbus”.

Decizia este în favoarea SUA, fără a se ține cont de interesele altcuiva, declarându-se că protecționismul american „nu este protecționism”. Aceasta este particularitatea interpretării. În situația dată, UE poate răspunde fie prin supunere, fie prin măsuri protecționiste de răspuns”, a menționat Koltașov.

Fluxul de știri
0