Organizația Mondială a Comerțului aparține în totalitate Statelor Unite ale Americii

Abonare
Șeful Centrului de Cercetare Economică al IGSO, Vasili Koltașov, consideră că măsurile de răspuns ale UE ar putea fi neplăcute pentru OMC.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Organizația Mondială a Comerțului (OMC) confirmă ceea ce s-a mai repetat de-a lungul mai multor decenii: OMC este o organizație ce aparține SUA, a declarat Koltașov la radio Sputnik.

Sediul OMC la Geneva - Sputnik Moldova
Comerțul mondial: Prognoza pesimistă a OMC

SUA vor introduce taxe la navele aeriene importate din Uniunea Europeană în valoare de 10% și la produsele agricole și industriale în valoare de 25%, a declarat reprezentantul comercial american Robert Lighthizer. Această decizie a fost adoptată după ce OMC i-a permis Washingtonului să introducă măsuri comerciale împotriva Uniunii Europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari din cauza subvenționării concernului european de construcție a avioanelor „Airbus”.

Decizia este în favoarea SUA, fără a se ține cont de interesele altcuiva, declarându-se că protecționismul american „nu este protecționism”. Aceasta este particularitatea interpretării. În situația dată, UE poate răspunde fie prin supunere, fie prin măsuri protecționiste de răspuns”, a menționat Koltașov.

Fluxul de știri
0